26.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Започва приемът на заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници

Община Благоевград обявява прием за заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници, сувенири и цветя за Св. Валентин. Базарът ще бъде в рамките на месец (08 февруари-09 март 2022 година). Местата за ползване на открита площ са ул. „Тодор Александров“, пл. „България“, ул. „Димитър Талев“, пл. „Георги Измирлиев“, ж.к. „Еленово“ и ж.к. „Струмско“. Таксата за едно място от 2 кв.м е 7.20 лева с ДДС на ден.

Заявленията са по образец (за ползване на открита площ за продажба на мартеници), а бланка може да бъде получена на Деловодството на Общината, където следва да бъдат и входирани в срок до 07 февруари 2022 година. Заявление се подава, след като се уточни номерът на желаното място, съгласно одобрените схеми, които ще бъдат изложени пред зала 5 в Общинска администрация.

Съгласно Решение на Комисията по преместваемите обекти № IІI.2 по Протокол №1/20.01.2022 г. едно лице има право да подаде молба само за две места, от които само едно пред МОЛ “Ларго”.        В едноседмичен срок, след подаване на заявлението, лицето следва да заплати дължимата такса на касата на Общината. В случай, че срокът не се спази, заявените места се предоставят на други лица.

Related posts

Пороен дъжд създаде сериозни проблеми и в Петрич

admin

Председателят на ОбС – Банско К. Загорчин: Стига спекулации със зоната около хижа „Г. Делчев“, 90% от нея е частна, никой още не е поискал да строи

admin

Празненства в село Полето, община Симитли

admin

С решение на Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев е определен за вр.и.д. управител на СБАЛО „Св. Мина“

Дани Тренчева

С искане за по-високи заплати, благоевградските полицаи излязоха на мълчалив протест

Задържаха мъж с хероин на АМ „Струма“ край Дупница

Дани Тренчева

Leave a Comment