22.04.2024
112 България

Задържаха 76 нелегални мигранти край Стара Загора

Група от 76-ма мигранти е задържана тази сутрин около 5:00 часа на 177-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в област Стара Загора. Това съобщи за БТА директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов.

След получена оперативна информация е спрян за проверка тежкотоварен автомобил с българска регистрация, който е бил управляван от български гражданин, посочи ст. комисар Христов.

В товарният отсек на автомобила са установени мигрантите, които се представят за афганистанци. „Седем от тях са настанени в различни лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан, поради дехидратация и изтощение от пътуването, без опасност за живота. Останалите лица са транспортирани към Районно управление – Чирпан“, уточни директорът на ОДМВР.

Лазар Христов посочи, че в момента се работи по оформяне на документите за настаняването им в Бежанския център в Харманли.

Водачът на камиона е задържан. Той е с чисто криминално минало. „Има образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. По-късно през деня материалите по делото ще бъдат докладвани“, обясни още Лазар Христов.

Операцията е част от разпоредената от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов акция по превенция на незаконната миграция.

Директорът на ОДМВР Стара Загора допълни, че в хода на същата операция през вчерашния ден е била задържана друга група от седмина мигранти, която е била превозвана от румънски гражданин.

Related posts

Катастрофа в Банско: Пострадали са мъж и жена

admin

Ясен е един от вицепремиерите в бъдещия проектокабинет

Дани Тренчева

Само една партия не подаде в срок отчета си за изборите

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment