25.04.2024
България

Жребий в ЦИК определя кой с какъв номер ще е в бюлетините за изборите

На 13 октомври (сряда) 2021 г. от 10.00 часа ще се проведе жребий за определяне на номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г., както и определяне чрез жребий на реда за представяне на кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 14 ноември 2021 г. и реда за представяне на кандидатите, партиите и коалициите в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., информира централната избирателна комисия

Във връзка с извънредната епидемична обстановка на тегленето на жребиите могат да присъстват по един представител на партия, двама представители на коалиция и по един представител на инициативен комитет, както и кандидатите за президент и вицепрезидент, при спазване на всички противоепидемични мерки.  Събитието ще бъде излъчвано на живо по Канал 2 на Българската национална телевизия и фейсбук страницата на ЦИК.

Тегленето на жребиите се извършва публично в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето на източното крило, вход официален, откъм паркинга на Националната художествена галерия.

Related posts

По 120 лв. допълнително ще получат пенсионерите и този месец

Дани Тренчева

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: 12-годишен би свой съученик и засне побоя (ВИДЕО)

admin

Стрелба след пиянска свада

admin

Европейски здравни агенции с призив българите да се имунизират срещу COVID-19

Дани Тренчева

Млада шофьорка предизвика ПТП и пострада

admin

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Дани Тренчева

Leave a Comment