29.03.2024
България

Жребий в ЦИК определя кой с какъв номер ще е в бюлетините за изборите

На 13 октомври (сряда) 2021 г. от 10.00 часа ще се проведе жребий за определяне на номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г., както и определяне чрез жребий на реда за представяне на кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 14 ноември 2021 г. и реда за представяне на кандидатите, партиите и коалициите в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., информира централната избирателна комисия

Във връзка с извънредната епидемична обстановка на тегленето на жребиите могат да присъстват по един представител на партия, двама представители на коалиция и по един представител на инициативен комитет, както и кандидатите за президент и вицепрезидент, при спазване на всички противоепидемични мерки.  Събитието ще бъде излъчвано на живо по Канал 2 на Българската национална телевизия и фейсбук страницата на ЦИК.

Тегленето на жребиите се извършва публично в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето на източното крило, вход официален, откъм паркинга на Националната художествена галерия.

Related posts

Онлайн курсове за екологосъобразно, биологично земеделие

Дани Тренчева

Йорданова: Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно

Почитаме Св. свещеномъченици Ермолай, Ермип и Ермократ Никомидийски

admin

БЛС и НЗОК подписаха методика за разпределяне на средства за лекарите

Дани Тренчева

Тежко ПТП на пътя за Калотина взе жертва, ранени са служители на МВР

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 31 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment