21.02.2024
Без категория България

Ето кога ще бъдат платени парите за февруари на хората с ТЕЛК

В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари на хората, имащи решения от ТЕЛК. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев след заседание на Министерския съвет.

Има голямо затруднение в момента, но лично съм издал заповед за прехвърляне на данните в информационната система, които в момента се обработват, допълни той. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за социално подпомагане и от НОИ, посочи още той.

Преди дни заместник-министърът на здравеопазването д-р Динко Странски посочи, че на 10 февруари към всички заинтересовани институции от Министерството на здравеопазването е подадена справка за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в сила на промените в Закона за хората с увреждания.

Гражданите не трябва да предприемат нищо допълнително, тъй като всичко се предоставя на институциите по електронен път. В случаите на необходимост от преосвидетелстване, хората трябва да подадат заявление за преосвидетелстване по обичайния ред поне три месеца преди изтичане на срока на експертното решение, допълни д-р Странски, цитиран от БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Нинова: Истинското мнозинство е ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и ДПС

admin

Тежка катастрофа с един загинал на главен път Пловдив – Карлово

admin

Костадинов към Радев: Не знам кой ви е заблудил, че ще бъдем опозиция, готови сме да управляваме

admin

Прогноза за времето

admin

Окончателно: Десислава Тодорова вече не е кмет на Борован, предстоят нови избори

Обмислят настаняването на украински граждани в наши хотели

Дани Тренчева

Leave a Comment