23.07.2024
Без категория България

Ето кога ще бъдат платени парите за февруари на хората с ТЕЛК

В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари на хората, имащи решения от ТЕЛК. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев след заседание на Министерския съвет.

Има голямо затруднение в момента, но лично съм издал заповед за прехвърляне на данните в информационната система, които в момента се обработват, допълни той. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за социално подпомагане и от НОИ, посочи още той.

Преди дни заместник-министърът на здравеопазването д-р Динко Странски посочи, че на 10 февруари към всички заинтересовани институции от Министерството на здравеопазването е подадена справка за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в сила на промените в Закона за хората с увреждания.

Гражданите не трябва да предприемат нищо допълнително, тъй като всичко се предоставя на институциите по електронен път. В случаите на необходимост от преосвидетелстване, хората трябва да подадат заявление за преосвидетелстване по обичайния ред поне три месеца преди изтичане на срока на експертното решение, допълни д-р Странски, цитиран от БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

КПКОНПИ проверява две обществени поръчки на община Враца

Дани Тренчева

Живков: Компенсациите, които даваме за скъпия ток на бизнеса, са най-големите в ЕС

Дани Тренчева

Почитаме Свети Евтимий Патриарх Търновски

Дани Тренчева

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата в празничните дни

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Планът за приемане на еврото влиза в Министерския съвет

admin

Прокуратурата и ДАНС създадоха Национално звено за предстоящите избори

Дани Тренчева

Leave a Comment