22.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Европарламентът ще разследва нехуманното отношение към кучетата в Благоевград

България и кучетата влязоха в дневния ред на заседание на ЕП

Кучетата „прославиха“ Благоевград и България, прочухме се и в Европа, а Европейския парламент ни взе на „прицел“ и започва спешно разследване., пише Struma. com . Всичко това се случва дни след като избухна скандала с превозваните от общината упоени кучета в багажник на автомомил, а двама общински служители бяха задържани и уличени в нехуманно отношение към четириногите. Днес дойде и тревожният сигнал от Европейския парламент, за който съобщи евродепутатът Емил Радев. Ето какво написа той:

Информацията за изключителна жестокост към кучета в общинския приют за безстопанствени животни в Благоевград потресе българското общество и беше посрещната с тревога в Европейския парламент.
В писмо до вътрешния министър и главния прокурор на България Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните, на която съм зам. -председател, призовава за задълбочено разследване.
С колегите препоръчваме то да обхване и използваните ресурси за изграждане и поддръжка на приюта, особено ако финансирането е осигурено от ЕС.
Настояваме да се предприемат необходимите превантивни, законодателни, административни и наказателни мерки, за да се предотвратят подобни престъпления в бъдеще.
Страната ни е криминализирала жестокостта срещу гръбначни животни и e сред първите в ЕС, създали зоополиция. Този хуманен и успешен подход беше сочен за пример в Европа. За да има резултати обаче, не е достатъчно да ковем закони. Трябва да се гарантира и ефективното им прилагане.

Ами честито на Благоевград, очакваме еврокомисари и евроделегации, които да нищят случая с приюта и отношението към кучетата в областен град на България.

Related posts

Откриха банкова сметка в помощ на семействата, засегнати от пожара в квартала „Струмско“

Дани Тренчева

Nasdaq Drops More Than 1% as Intel and Twitter Worse Lead Tech Rout

admin

Децата от Детска градина „Радост“ – филиал Крупник и горски служители засадиха фиданки по повод Седмицата на гората

admin

Разбиха престъпна група, занимавала се със злоупотреби с европари в Петрич

admin

Автобус блъсна пешеходец край Гоце Делчев

admin

Пример за социална община! Симитли разкрива още услуги за хора в риск

admin

Leave a Comment