04.03.2024
Без категория България

Диана Димитрова с позиция до медиите

„Искам да изкажа огромното си възмущение и разочарование от развитието на организираната жалка кампания, целяща да неглижира и прикрие травмите, които получих от побоя на 14.11.2017 г. и в същото време да излъска имиджа на насилника. Напомням, че травмите се потвърждават от експертизата в преписката от Софийска районна прокуратура“.

Това пише актрисата Диана Димитрова в позиция, изпратена до медиите. Тя е във връзка с изпратеното на 27 март отворено писмо, отново до медиите, на 31 души от екипа на сериала „Откраднат живот“, които по думите на актрисата „твърдят“, че над нея не е имало побой.

„Това се оказа фалшива новина, защото от Call Sheet , който е официален документ и вече показах публично, става ясно, че 20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден. Това обаче съвсем не е всичко. Далеч по-скандалната част в това активно мероприятие срещу мен е, че в писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала „Откраднат живот“, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му“, пише Диана Димитрова.

„Жената, която лъжесвидетелства, след като се представи за единствения пряк свидетел в гардеробната на 14.11.2017 г, е провела редица телефонни обаждания и по недопустим начин е агитирала колегите ми участват в този фарс. На този етап четирима свидетели от екипа на „Откраднат живот“ застават с имената си и опровергават написаното в писмото. Двама от тях потвърждават, че са видели нараняванията ми след побоя в снимачния ден“, посочва Димитрова.

По думите ѝ става въпрос за следните хора:

„Грета Манчева – главен художник гримьор, която ми оказа първа помощ третирайки лицето ми със замразяващ спрей, потвърждава думите си от показанията дадени пред “Криминална полиция“ СДВР. В преписката от Прокуратурата нейните показания се свеждат само до едно изречение. Владимир Ковачев – гардеробиер. Потвърждава, че името му е използвано в отвореното писмо без неговото изрично съгласие. Михаил Чехларов – реквизитор. Прилагам цитират от неговия официален коментар в моя инстаграм профил.

„Казвам се Михаил Чехларов и бях реквизитор на сериала Откраднат живот, малко след тези събития. Няма да коментирам какво се е случило, защото не съм присъствал, само ще кажа, че историята ми е разказвана с подробности още 2018 г. от някой от хората, които са оставили имената си под оправданието на “Дрийм Тийм“. Как ще завърши историята, не зная, но са ми любопитни мотивите на колегите и внезапната им амнезия, които са позволили да ги включат в това писмо. До тук сме трима, които имаха доблестта да не “забравят“ удобно. Надявам се и други да размислят.“

Стефан Геков – 2-ри асистент камера. Прилагам цитат от неговия официален коментар във моя фейсбук профил.

„Съгласен съм с написаното от Михаил Чехларов. Казвам се Стефан Геков, камера асистент в Откраднат живот. В този ден АЗ бях на работа и ВИДЯХ последствията след побоя. НЕ съм станал свидетел на самото деяние! “Колеги“ ми позвъниха да добавят и моето име в ОНЗИ списък. Доводите им бяха да се запази НЕУТРАЛИТЕТ по случая. А в публикуваното писмо се ТВЪРДИ, че това НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. СЛУЧИ СЕ! Диана Димитрова в следващите дни идваше на снимки с огромни очила за да прикрият синините под очите й. Аз ИМАМ топки за разлика от “колегите“ ми! Сигурен съм, че част от тях бяха подведени и ще променят мнението си и ще се появят с друго писмо. А за тези които услужливо “не помнят“, има кой да ги накаже. Един вижда всичко!“

На базата на всичко това Диана Димитрова прави следното заключение: „В държава, в която изверговщината предпочита да пази неутралитет, се развиват мижитурките. И пак да повторя – това, че побоят е с изтекла давност, не значи, че насилникът невинен. Трябва да се знае, че топлият юли ще се превърне в мразовит януари за онези, които ще бъдат подведени под отговорност по чл. 290, когато отидем в съда, защото аз ще обжалвам отказа на прокуратурата да бъде образувано производство. Аз съм жена, претърпяла и преодоляла брутално насилие. Избирам обаче да не мълча. Най-вече заради онези жени, които се страхуват да говорят за насилието и в момента прикриват синините си с фон дьо тен“, завършва Диана Димитрова.

В края на писмото ѝ са посочени следните имена, които застават зад нея:

Диана Димитрова – актриса
Грета Манчева – главен художник грим
Владимир Ковачев – гардеробиер
Михаил Чехларов – реквизитор
Стефан Геков – 2-ри асистент камера

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Може да бъде поискано прегласуване на мораториума за цената на тока

Дани Тренчева

Кантарджиев: Мерките трябва да се затегнат

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни цигари

admin

Бездомник предизвика пожар във Варна, има обгорели коли и балкони

Дани Тренчева

Парламентът получи нареждане да махне охранителните решетки на парадния вход

Leave a Comment