29.05.2024
Свят

Джонсън: Налагаме санкции на пет руски банки заради Украйна

Великобритания налага санкции на пет руски банки. Това обяви британският премиер Борис Джонсън в изявление пред парламента, съобщава SkyNews. Банките, чийто авоари се замразяват, са Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank.

Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск. 

Санкции се налагат и на трима руски граждани „със значително богатсво“, чийто авоари ан британска територия се замразяват, заяви Джонсън. Това са Генади Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, съобщава SkyNews. На тримата е забранено да влизат и пребивават на британска територия. 

По думите на Джонсън „трябва да се подготвим” за следващия ход на Русия, която преди ден очевидно наруши всички мирни споразумения. „С речта си, с която руският президент Владимир Путин признава независимостта на Луганск и Донецк, той отрича суверенитета на Украйна като държава”, подчерта британския премиер. И допълни: „Миротворческите сили, които г-н Путин изпраща в Източна Украйна всъщност целят да подновят инвазията в страната”.

Източник: NOVA

Related posts

Над 1300 са вече жертвите на земетресението в Турция и Сирия

admin

Германия съобщи за първи смъртен случай от Омикрон

Дани Тренчева

8 дни арест за задържания за палежа в Битоля

ЕЦБ: Намаляват финансовите рискове, свързани с пандемията, но те все още съществуват

Дани Тренчева

Киев: Русия отказва да води преговори

Дани Тренчева

Pruitt’s Successor Wants Rollbacks, Too. And He Wants Them to Stick

admin

Leave a Comment