04.12.2022
Свят

Джонсън: Налагаме санкции на пет руски банки заради Украйна

Великобритания налага санкции на пет руски банки. Това обяви британският премиер Борис Джонсън в изявление пред парламента, съобщава SkyNews. Банките, чийто авоари се замразяват, са Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank.

Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск. 

Санкции се налагат и на трима руски граждани „със значително богатсво“, чийто авоари ан британска територия се замразяват, заяви Джонсън. Това са Генади Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, съобщава SkyNews. На тримата е забранено да влизат и пребивават на британска територия. 

По думите на Джонсън „трябва да се подготвим” за следващия ход на Русия, която преди ден очевидно наруши всички мирни споразумения. „С речта си, с която руският президент Владимир Путин признава независимостта на Луганск и Донецк, той отрича суверенитета на Украйна като държава”, подчерта британския премиер. И допълни: „Миротворческите сили, които г-н Путин изпраща в Източна Украйна всъщност целят да подновят инвазията в страната”.

Източник: NOVA

Related posts

СЗО: Какво е постковид и състояние и какви са неговите симптоми

Дани Тренчева

ЕК приветства политическото споразумение за роумингa

Дани Тренчева

Домакинствата във Великобритания ще получават помощи за битовите си сметки

Дани Тренчева

Молдова облекчава мерките срещу КОВИД-19 от днес

admin

Жозеп Борел призова Сърбия да въведе санкции срещу Русия

Откриха още едно тяло на борда на изгорелия ферибот в Гърция

Дани Тренчева

Leave a Comment