26.06.2022
Свят

Джонсън: Налагаме санкции на пет руски банки заради Украйна

Великобритания налага санкции на пет руски банки. Това обяви британският премиер Борис Джонсън в изявление пред парламента, съобщава SkyNews. Банките, чийто авоари се замразяват, са Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank.

Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск. 

Санкции се налагат и на трима руски граждани „със значително богатсво“, чийто авоари ан британска територия се замразяват, заяви Джонсън. Това са Генади Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, съобщава SkyNews. На тримата е забранено да влизат и пребивават на британска територия. 

По думите на Джонсън „трябва да се подготвим” за следващия ход на Русия, която преди ден очевидно наруши всички мирни споразумения. „С речта си, с която руският президент Владимир Путин признава независимостта на Луганск и Донецк, той отрича суверенитета на Украйна като държава”, подчерта британския премиер. И допълни: „Миротворческите сили, които г-н Путин изпраща в Източна Украйна всъщност целят да подновят инвазията в страната”.

Източник: NOVA

Related posts

Откриха още едно тяло на борда на изгорелия ферибот в Гърция

Дани Тренчева

Вирусолог: Предстои масово заразяване с Омикрон и скорошен край на пандемията

Дани Тренчева

Гръцки учени разработиха специална маска със сто процента защита срещу COVID-19

Дани Тренчева

Депутати в турския парламент се сбиха

Дани Тренчева

Международна операция с участието на Националната следствена служба и ВКП разкри сайт със снимки на деца с порнографско съдържание

Дани Тренчева

Реакцията на света след решението на Москва

Дани Тренчева

Leave a Comment