25.04.2024
Свят

Джонсън: Налагаме санкции на пет руски банки заради Украйна

Великобритания налага санкции на пет руски банки. Това обяви британският премиер Борис Джонсън в изявление пред парламента, съобщава SkyNews. Банките, чийто авоари се замразяват, са Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank.

Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск. 

Санкции се налагат и на трима руски граждани „със значително богатсво“, чийто авоари ан британска територия се замразяват, заяви Джонсън. Това са Генади Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, съобщава SkyNews. На тримата е забранено да влизат и пребивават на британска територия. 

По думите на Джонсън „трябва да се подготвим” за следващия ход на Русия, която преди ден очевидно наруши всички мирни споразумения. „С речта си, с която руският президент Владимир Путин признава независимостта на Луганск и Донецк, той отрича суверенитета на Украйна като държава”, подчерта британския премиер. И допълни: „Миротворческите сили, които г-н Путин изпраща в Източна Украйна всъщност целят да подновят инвазията в страната”.

Източник: NOVA

Related posts

Китай затваря 5,5-милионен град заради 2 случая на Омикрон

Дани Тренчева

Средната цена на тока у нас днес – една от най-високите в Европа

Дани Тренчева

Украински власти: 21 убити в Суми, включително 2 деца

Дани Тренчева

Ракета е ударила българско село край Одеса, един човек е загинал

Дани Тренчева

Четирима загинали при пожар на къща обитавана от българи в Германия

admin

Австрия предвижда забрана за излизане от домовете на неваксинирани

Дани Тренчева

Leave a Comment