24.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Данъчната кампания в Благоевград стартира днес

Данъчната кампания в Благоевград стартира официално днес. Собствениците на имущество имат възможността да заплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5 % отстъпка. След тази дата те ще могат да платят на две равни вноски  до 30 юни и до 31 октомври 2022 г.  Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.

Касите в сградата на Община Благоевград са с работно време от 08:00 до 18:00 часа, с прекъсване от 12.30 до 13.00 часа. Плащане може да се направи и по банков път, чрез ПОС терминал, както и чрез лицензирани оператори на услугата „Платежни услуги парични преводи” (EasyPay, EPay и др).

Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно.  Платформата е изцяло общинска и работи без посредници.

Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица.

Related posts

В 117 училища в Благоевградска област се учи присъствено

Дани Тренчева

Мъж е с изгаряния след токов удар в Разлог

Дани Тренчева

Седем души са арестувани в България и в Чехия за телефонни измами

Благоевград грейва празнично на 6 декември

Дани Тренчева

До 11 февруари касите на отдел „Местни данъци и такси“ в община Симитли ще работят само до обяд

Дани Тренчева

Движението по път I-1 Благоевград – Кресна в участъка от Благоевград до разклона за Стара Кресна се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Leave a Comment