23.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Гражданска инициатива „За Благоевград“: До 16 октомври имате време да се включите в подписката за референдум за дълга от 17 млн.лв.

Събирането на подписи за организиране на референдум по темата за заема от над 17 млн. лв. за ремонт на аквапарка и реконструкция на парк Бачиново продължава. Остават 10 дни, в които всеки пълнолетен жител на общината може да заяви желанието си това съдбоносно за града решение да се вземе по демократичен начин след открита дискусия и гласуване от цялата общественост.

Тук можете да откриете списък с пунктовете, в които можете да се подпишете – https://www.facebook.com/photo?fbid=133003499478301&set=a.131731896272128. Ако желаете Вие самите да събирате подписи от близки, можете да си разпечатате бланката тук – https://drive.google.com/file/d/1zGKj0dY8ffnlZp5gGaUSD-lB8WJvU1jO/view. Готовите подписи можете да предадете в някой от изброените пунктове.Апелираме жителите на община Благоевград да не подминават правото си да изразят позиция! Общински съвет гласува решението по незаконен начин, което личи и от заповедта за връщане на областния управител.

Подчертаваме, че върнатото от областния управител решение не бе взето под внимание от Общински съвет – Благоевград и не е включено за повторно обсъждане и гласуване на сесията утре. Това автоматично означава, че ОБС потвърждава мълчаливо взетото на 16.09. решение.

Всичко е в ръцете на гражданите! Призоваваме ги да бъдат активни и да не толерират решения, взети без тяхно знание и одобрение.

За Благоевград – гражданска инициатива

Podpiska_PlakatA4_B&W

Related posts

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Дани Тренчева

Мъж от Сандански се нуждае от средства за операция на ставите, за да живее нормално

admin

Включиха ЮЗУ „Неофит Рилски“ в световната класация SCimago

Дани Тренчева

Откриха тяло на мъж в Кюстендилско

Дани Тренчева

Крави и коне стряскат шофьори на пътя за Рилския манастир

admin

Започна голямото теглене в Операция „Коледно писмо“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Leave a Comment