20.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Гражданска инициатива „За Благоевград“: До 16 октомври имате време да се включите в подписката за референдум за дълга от 17 млн.лв.

Събирането на подписи за организиране на референдум по темата за заема от над 17 млн. лв. за ремонт на аквапарка и реконструкция на парк Бачиново продължава. Остават 10 дни, в които всеки пълнолетен жител на общината може да заяви желанието си това съдбоносно за града решение да се вземе по демократичен начин след открита дискусия и гласуване от цялата общественост.

Тук можете да откриете списък с пунктовете, в които можете да се подпишете – https://www.facebook.com/photo?fbid=133003499478301&set=a.131731896272128. Ако желаете Вие самите да събирате подписи от близки, можете да си разпечатате бланката тук – https://drive.google.com/file/d/1zGKj0dY8ffnlZp5gGaUSD-lB8WJvU1jO/view. Готовите подписи можете да предадете в някой от изброените пунктове.Апелираме жителите на община Благоевград да не подминават правото си да изразят позиция! Общински съвет гласува решението по незаконен начин, което личи и от заповедта за връщане на областния управител.

Подчертаваме, че върнатото от областния управител решение не бе взето под внимание от Общински съвет – Благоевград и не е включено за повторно обсъждане и гласуване на сесията утре. Това автоматично означава, че ОБС потвърждава мълчаливо взетото на 16.09. решение.

Всичко е в ръцете на гражданите! Призоваваме ги да бъдат активни и да не толерират решения, взети без тяхно знание и одобрение.

За Благоевград – гражданска инициатива

Podpiska_PlakatA4_B&W

Related posts

Под надслов „Всички сме равни“ отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в ЦНСТПЛД – село Железница

Дани Тренчева

31 избирателни секции, от които 5 подвижни, са сформирани в община Симитли за изборите на 14 ноември

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 20 април 2022

Започва кампания за събиране на дълготрайни, пакетирани храни за семейства в нужда

Дани Тренчева

Семейство с две деца остана без дом след пожар в Петричко

Дани Тренчева

Община Благоевград и ОбСНВ награждават ученици в конкурс по превенция на наркоманиите

admin

Leave a Comment