23.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за охрана

Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за осигуряване на физическа, денонощна, невъоражена охрана на сградите на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград.

Скандалното е, че шефът на болницата е замесен в предварителен заговор, че определена охранителна фирма ще спечели поръчката. Службите вече разполагат със солидна информация, която уличава управителя на благоевградската болница в престъпление. Още повече, че предстои процедура и изискванията към кандидатите в обществената поръчка, както и условията за участие са ограничени за много охранителни фирми в областния град, тъй като се изискват сертификати за тези фирми, които са допуснати до участие в обществената поръчка.

По фрапиращо в случая е, че има изисквания, в които участникът трябва да разполага с квалифициран личен състав минимум 8 човека назначен персонал на трудово правоотношение, като за прогнозна стойност на обществената поръчка е посочена сума до 132 000 лева за срок от 24 месеца.

Най-вероятно юристите на МБАЛ Благоевград не са се съобразили с това, че сумата от 132 000 лева, разделена за срок от 24 месеца за посочените 8 охранители, ще бъде месечно възнаграждение под минималната работна заплата.

Както за службите, така и за благоевградската общественост не е тайна, че охранителна фирма Алфа ще спечели поръчката с благословията на управителя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Related posts

Двойно убийство в Благовград тази нощ

admin

Поредна гавра с отбора на „Септември“ (Симитли)

Дани Тренчева

РИК – Благоевград заличи регистрацията на водач на листа

admin

Включиха ЮЗУ „Неофит Рилски“ в световната класация SCimago

Дани Тренчева

Благоевград ще почете 98 години от смъртта на Тодор Александров

admin

Важно съобщение от Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград

admin

Leave a Comment