09.02.2023
Covid-19 България

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Oт началото на учебната година около два пъти са се увеличили карантинираните учитeли и четири пъти карантинираните ученици, съобщи пред БНТ министърът на образованието проф. Николай Денков.

Заради влизане в тъмночервената зона по заболеваемост (над 500 заразени на 100 хил. души за период от две седмици) от днес в Габрово влизат в сила мерки, според които учениците от 5, 6, 9, 10, 11 клас ще учат онлайн за една седмица.

„Ако махнем Габрово, 515 паралелки в страната и 24 групи в детските градини са в неприсъствен режим“, обясни Денков, като посочи, че това е много много нисък процент.

Той посочи, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват, тъй като попадайки в червената зона вече почти 50% започват да учат дистанционно.

Препоръката учителите да преподават с маски остава, а Денков е притеснен от нивото на ваксинираните сред тях. „През август те се увеличиха с 10%, но след началото на учебната година има много бавно нарастване“, съобщи той.

При по-дълго неприсъствено обучение в университетите е възможно таксите за общежития да бъдат намалени, но не и студентските такси, каза той.

Related posts

Област Благоевград се е запътила към тъмночервена ковид зона

Дани Тренчева

Топ 5 на най-добрите причини да гласуваш в неделя

Дани Тренчева

Очаква се ЕК да одобри помощ за бизнеса от 110 лв. за мегаватчас електроенергия

Дани Тренчева

СЗО: Да не се затварят училищата в Европа като мярка срещу COVID-19

Дани Тренчева

Времето: Днес ще бъде слънчево, но остава студено

admin

Румен Радев на посещение в Черна гора

admin

Leave a Comment