27.07.2024
Covid-19 България

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Oт началото на учебната година около два пъти са се увеличили карантинираните учитeли и четири пъти карантинираните ученици, съобщи пред БНТ министърът на образованието проф. Николай Денков.

Заради влизане в тъмночервената зона по заболеваемост (над 500 заразени на 100 хил. души за период от две седмици) от днес в Габрово влизат в сила мерки, според които учениците от 5, 6, 9, 10, 11 клас ще учат онлайн за една седмица.

„Ако махнем Габрово, 515 паралелки в страната и 24 групи в детските градини са в неприсъствен режим“, обясни Денков, като посочи, че това е много много нисък процент.

Той посочи, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват, тъй като попадайки в червената зона вече почти 50% започват да учат дистанционно.

Препоръката учителите да преподават с маски остава, а Денков е притеснен от нивото на ваксинираните сред тях. „През август те се увеличиха с 10%, но след началото на учебната година има много бавно нарастване“, съобщи той.

При по-дълго неприсъствено обучение в университетите е възможно таксите за общежития да бъдат намалени, но не и студентските такси, каза той.

Related posts

Православната църква почита паметта на 70 Христови ученици

Дани Тренчева

Важна информация от НАП

admin

СГП започна проверка по сигнала на Сарафов

admin

Трети ден протести в Пловдив

admin

БСП връща утре неизпълнен мандат, предстоят поредните предсрочни избори

admin

Николай Василев: Наложеният мораториум беше българска измислица

Дани Тренчева

Leave a Comment