29.05.2022
Covid-19 България

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Oт началото на учебната година около два пъти са се увеличили карантинираните учитeли и четири пъти карантинираните ученици, съобщи пред БНТ министърът на образованието проф. Николай Денков.

Заради влизане в тъмночервената зона по заболеваемост (над 500 заразени на 100 хил. души за период от две седмици) от днес в Габрово влизат в сила мерки, според които учениците от 5, 6, 9, 10, 11 клас ще учат онлайн за една седмица.

„Ако махнем Габрово, 515 паралелки в страната и 24 групи в детските градини са в неприсъствен режим“, обясни Денков, като посочи, че това е много много нисък процент.

Той посочи, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват, тъй като попадайки в червената зона вече почти 50% започват да учат дистанционно.

Препоръката учителите да преподават с маски остава, а Денков е притеснен от нивото на ваксинираните сред тях. „През август те се увеличиха с 10%, но след началото на учебната година има много бавно нарастване“, съобщи той.

При по-дълго неприсъствено обучение в университетите е възможно таксите за общежития да бъдат намалени, но не и студентските такси, каза той.

Related posts

От 21 март отпада изискването за „зелен сертификат“ за всякакви дейности в България

На 10 март ВСС ще гледа искането за предсрочно прекратяване мандата на Гешев

Дани Тренчева

НОВАТА ВЛАСТ: НС одобри кабинета „Петков“

Дани Тренчева

Честваме 150 години от рождението на Гоце Делчев

Дани Тренчева

Месец след трагедията на „Струма”: Как е ремонтиран фаталният участък

Дани Тренчева

Петков: Приоритет номер едно е извеждането на българите от Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment