03.12.2023
Covid-19 България

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Oт началото на учебната година около два пъти са се увеличили карантинираните учитeли и четири пъти карантинираните ученици, съобщи пред БНТ министърът на образованието проф. Николай Денков.

Заради влизане в тъмночервената зона по заболеваемост (над 500 заразени на 100 хил. души за период от две седмици) от днес в Габрово влизат в сила мерки, според които учениците от 5, 6, 9, 10, 11 клас ще учат онлайн за една седмица.

„Ако махнем Габрово, 515 паралелки в страната и 24 групи в детските градини са в неприсъствен режим“, обясни Денков, като посочи, че това е много много нисък процент.

Той посочи, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват, тъй като попадайки в червената зона вече почти 50% започват да учат дистанционно.

Препоръката учителите да преподават с маски остава, а Денков е притеснен от нивото на ваксинираните сред тях. „През август те се увеличиха с 10%, но след началото на учебната година има много бавно нарастване“, съобщи той.

При по-дълго неприсъствено обучение в университетите е възможно таксите за общежития да бъдат намалени, но не и студентските такси, каза той.

Related posts

Опитът за съставяне на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“ изглежда все по-обречен

admin

Обвиняемият по аферата „Хемус“ остава в ареста, иска среща с Рашков и Гешев

Дани Тренчева

Осигурени са тестове за присъствено обучение на всички ученици от 6 декември

Дани Тренчева

Синоптиците предупреждават за опасно време в Благоевград днес

КАТ ще следи с камерите на тол системата. Ще глобява и за превишена средна скорост, наказанията драстични

Тримата сирийци премазали полицейския патрул в Бургас се признаха за виновни

admin

Leave a Comment