21.02.2024
Без категория България

Важна информация от НАП

Срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации е до 30 септември, припомня Националната агенция за приходите (НАП).

Данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите, може да се променят до края на месеца. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода след 30 април до 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, срокът започва след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез Портала за електронни услуги на приходната агенция, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

Над 1,1 млн. физически и юридически лица са подали годишните си данъчни декларации в НАП, като повече от 3000 от формулярите са за корекции в декларираните данни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

НС прие законопроекта за намаляване на цените на горивата

admin

Над 3 милиона лева за командировки командировки на полицаи по южната ни граница до април

admin

Костадинов: БСП няма да се справи със съставянето на правителство

admin

Православната църква отбелязва църковния празник Успение на Свети Кирил Славянобългарски

admin

Прогноза за времето

admin

С кого е бил преди смъртта си Ангел Христов

admin

Leave a Comment