23.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

В Благоевград дискутираха бъдещето на Европа чрез малките общности

Гражданското участие в решаването на проблемите на малките общности, е част от общата европейска политика.

Като коректив на всяко едно управление, гражданското общество е основен елемент в диалога с местната и централната власт.

Това подчерта на днешната дискусия, свързана с развитието на ЕС и малките общности, заместник-кметът на Благоевград, Дамян Качулски. Общината бе домакин на тематична среща, организарана от Форум „Гражданско участие“ .

Според благоевградския заместник-кмет е необходио по-сериозно участие на отделните общности в работата на местното самоуправление, предаде Радио Благоевград.

Съвременната европейска политика се определя от долу нагоре, отделните общества формулират общите тенденции на развитие, казва Красимира Хаджикосева от благоевградския офис на „Европа директно“. 

Целта на подобни дискусии, които преминават в още пет населени места в страната, е активизиране на обществото при отсяването на конкретни проблеми и решаването на общественозначими задачи. Това е становището на Мила Станчева от Форум „Гражданско участие“.

В разговорите за бъдещето на Европа чрез участието на гражданските организации и местните общности се включиха представители на неправителствения сектор от целия регион.

Related posts

Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд – Благоевград

Дани Тренчева

Общината в Белица ще съдейства за укрепване на къщата, в която се заби камион

Дани Тренчева

Община Симитли организира безплатен превоз за Похода на свободата до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Артистични пейки – отворени книги в Симитли представят туристическите атракции на общината

admin

Откраднаха пари от шивашки цех в Петрич

admin

Гражданска инициатива „За Благоевград“: До 16 октомври имате време да се включите в подписката за референдум за дълга от 17 млн.лв.

admin

Leave a Comment