21.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

В Благоевград дискутираха бъдещето на Европа чрез малките общности

Гражданското участие в решаването на проблемите на малките общности, е част от общата европейска политика.

Като коректив на всяко едно управление, гражданското общество е основен елемент в диалога с местната и централната власт.

Това подчерта на днешната дискусия, свързана с развитието на ЕС и малките общности, заместник-кметът на Благоевград, Дамян Качулски. Общината бе домакин на тематична среща, организарана от Форум „Гражданско участие“ .

Според благоевградския заместник-кмет е необходио по-сериозно участие на отделните общности в работата на местното самоуправление, предаде Радио Благоевград.

Съвременната европейска политика се определя от долу нагоре, отделните общества формулират общите тенденции на развитие, казва Красимира Хаджикосева от благоевградския офис на „Европа директно“. 

Целта на подобни дискусии, които преминават в още пет населени места в страната, е активизиране на обществото при отсяването на конкретни проблеми и решаването на общественозначими задачи. Това е становището на Мила Станчева от Форум „Гражданско участие“.

В разговорите за бъдещето на Европа чрез участието на гражданските организации и местните общности се включиха представители на неправителствения сектор от целия регион.

Related posts

Пример за социална община! Симитли разкрива още услуги за хора в риск

admin

Съветниците в Кресна с жест към бизнеса – допуснаха забавяне на наемите, свалиха и цената на минералната вода

admin

Домашен арест за ученик от Дупница за държане и разпространение на наркотици

Дани Тренчева

Авария спря тока в тунел „Железница“ 

Наложени са наказания по дела на Окръжна прокуратура – Благоевград за производство, държане и разпространение на наркотици

Дани Тренчева

Напомняне! Част от улиците в град Симитли ще бъдат с нарушено водоподаване

Дани Тренчева

Leave a Comment