03.10.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

В Благоевград дискутираха бъдещето на Европа чрез малките общности

Гражданското участие в решаването на проблемите на малките общности, е част от общата европейска политика.

Като коректив на всяко едно управление, гражданското общество е основен елемент в диалога с местната и централната власт.

Това подчерта на днешната дискусия, свързана с развитието на ЕС и малките общности, заместник-кметът на Благоевград, Дамян Качулски. Общината бе домакин на тематична среща, организарана от Форум „Гражданско участие“ .

Според благоевградския заместник-кмет е необходио по-сериозно участие на отделните общности в работата на местното самоуправление, предаде Радио Благоевград.

Съвременната европейска политика се определя от долу нагоре, отделните общества формулират общите тенденции на развитие, казва Красимира Хаджикосева от благоевградския офис на „Европа директно“. 

Целта на подобни дискусии, които преминават в още пет населени места в страната, е активизиране на обществото при отсяването на конкретни проблеми и решаването на общественозначими задачи. Това е становището на Мила Станчева от Форум „Гражданско участие“.

В разговорите за бъдещето на Европа чрез участието на гражданските организации и местните общности се включиха представители на неправителствения сектор от целия регион.

Related posts

Важно съобщение от Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград

admin

Родители подават масово декларации за онлайн обучение в Благоевград

Дани Тренчева

Председателят на ОбС – Симитли и кметицата на Крупник орисаха „Бебе 2022“ на общината – Пламена

Дани Тренчева

Традициите и обичаите, свързани с Андреевден „оживяха“ в група „Звездички“ на филиал Ян Бибиян към ДГ „Радост“ – гр. Симитли

Дани Тренчева

1 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния коледен базар „Ароматът на Коледа“ в село Крупник

Дани Тренчева

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Безжични технологии и електромагнитна съвместимост“

Дани Тренчева

Leave a Comment