03.06.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

В Благоевград дискутираха бъдещето на Европа чрез малките общности

Гражданското участие в решаването на проблемите на малките общности, е част от общата европейска политика.

Като коректив на всяко едно управление, гражданското общество е основен елемент в диалога с местната и централната власт.

Това подчерта на днешната дискусия, свързана с развитието на ЕС и малките общности, заместник-кметът на Благоевград, Дамян Качулски. Общината бе домакин на тематична среща, организарана от Форум „Гражданско участие“ .

Според благоевградския заместник-кмет е необходио по-сериозно участие на отделните общности в работата на местното самоуправление, предаде Радио Благоевград.

Съвременната европейска политика се определя от долу нагоре, отделните общества формулират общите тенденции на развитие, казва Красимира Хаджикосева от благоевградския офис на „Европа директно“. 

Целта на подобни дискусии, които преминават в още пет населени места в страната, е активизиране на обществото при отсяването на конкретни проблеми и решаването на общественозначими задачи. Това е становището на Мила Станчева от Форум „Гражданско участие“.

В разговорите за бъдещето на Европа чрез участието на гражданските организации и местните общности се включиха представители на неправителствения сектор от целия регион.

Related posts

Какво ще е времето през първия ден от есента

admin

С рецитал под надслов „България – свободна и млада“ отбелязаха 3-ти март в ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Баща намушка с нож сина си

admin

Лили Бирова от Симитли с ново амплоа – ще тренира малки футболистки

Дани Тренчева

Полицията погна автокрадците в страната! Властта удари автоджамбазите в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница

admin

Състезание „Аз обичам България” се проведе в Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Leave a Comment