28.11.2023
България

Възстановиха движението по АМ „Струма“ при зловещия 32-и километър

Точно месец след зловещата катастрофа на Автомагистрала „Струма“, при която на 32-и километър, изгоряха 45 души от Северна Македония, движението по лентата за Дупница и ГКПП Кулата, е възстановено, преда БГНЕС .

След катастрофата, станала към 2.30 ч. на 23 ноември, движението в лентата за Дупница и Кулата бе спряно за извършване на процесуално следствени действия. Впоследствие от АПИ предприеха заснемане на участъка, за да установят дали знаците, мантинелите и хоризонталната маркировка в участъка на катастрофата са в законовите норми.

От 23 ноември до вчера, движението в посока Дупница, Благоевград и Кулата, както и обратно, се извършваше двупосочно в лентата за София.

На местопроизшествието са сменени старите мантинели с нови, подновена е и хоризонтална маркировка, а максималноразрешената скорост на движение остава 120 км./час.

Злополучната мантинела между отбивката за чешмата и активната лента, върху която връхлетя автобусът „Мерцедес“ и се запали, е сменена напълно, новата е усилена и с по-голяма височина.

Гъвкавата метална ограда, която автобусът разкъса и се заклещи, също е сменена, тъй като бе разкъсана.

На табелата “32“ километър е поставен венец в памет на жертвите след злополучната екскурзия до Турция.

Заради очаквания интензивен трафик за почивните дни, е възстановено движението в посока Дупница между 23 и 24-ти километър. Там в продължение на няколко месеца се извършваше ремонт на пътната настилка.

Снимка: БГНЕС

Related posts

БЛС сезира етичната комисия заради изказвания на доц. Атанас Мангъров

Дани Тренчева

Апостол Апостолов за изказването на Стилиян Петров: Живеем в демократично общество и всеки има правото да избере за кой от кандидатите за президент на БФС да гласува, но явно някои хора не разбират това

Дани Тренчева

Обявен е конкурс за 260 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

Дани Тренчева

Парламентът изслушва Гълъб Донев за Шенген

admin

Виктория Василева от „Има такъв народ“ иска да се спре обсъждането на Петър Илиев

admin

Посолството на САЩ у нас: С тъга научихме за катастрофата и за пожара в старчески дом

Дани Тренчева

Leave a Comment