26.04.2024
България Политика

Настаняват Пендиков в жилище на Министерството на външните работи

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му предостави. Това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков на пресконференция във ведомството, предаде БТА.

Още при първото си посещение в болницата, на 22 януари, Милков съобщи, че Християн Пендиков продължава да получава заплахи през социалните мрежи и се страхува да се прибере обратно в Охрид.

 

Властите в РСМ минираха опитите ни за добри отношения

Във връзка с отношенията ни със Северна Македония, Милков коментира, че много неща се изговориха. „Знаете какво е отношението, което ние взехме относно 4 февруари. От бездействие по отношение на репресиите срещу българските граждани и хората с българско самосъзнание, властите в РСМ пристъпиха към действие и се видя какво е това действие. Тук става дума за това, че не можем да не констатираме с дълбоко съжаление, че опитите за надграждане на отношенията с РСМ бяха минирани от властите в РСМ, които не допуснаха отдаването на почит към Гоце Делчев. Ние се постарахме да размразим отношенията“, обясни министър Милков.

Според него са били поети определени ангажименти, които не са спазени от страна на Северна Македония. „След което спря системата им за пропускане, която не работеше в продължение на четири часа, тя не работеше само в едната посока, което показва цялата инсценировка. Тези, които успяха да влязат, бяха недопуснати до черквата. Никой от тези хора, които пътуваха от София, не успя да се поклони в черквата. За сметка на това бяха арестувани и бити хора“, съобщи още министърът на външните работи.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прогноза за времето 25 януари 2022

Дани Тренчева

Събор на Светите славни и всехвални 12 апостоли

admin

НОИ с пояснения за Великденската добавка от 70 лв. към пенсиите

admin

В аптеките липсват лекарства за респираторни проблеми

Дани Тренчева

Обзор на полицейски акции срещу търговията с гласове в страната

Дани Тренчева

Прокуратурата внесе искане за разпит на Божков

admin

Leave a Comment