08.06.2023
България Политика

„Възраждане“ искат оставката на здравния министър заради починалата пред Спешното във Враца жена

Оставката на здравния министър Асена Сербезова поискаха в декларация от парламентарната трибуна ПГ на „Възраждане“. Причината е трагичния случай в Спешното отделение във Враца. Жена почина пред рецепцията на болницата в града, пред очите на детето и мъжа си.

„Гледах клипа, който излезе и това, което видях ме покърти до дъното на душата ми. Аз бях в подобна ситуация с много близък мой човек наскоро пред спешното във Варна. Хората стоят и чакат на студа и отговарят на въпроси дали имат температура, боли ли ги гърлото, имат ли задух, имат ли контакт с лица с ковид, били ли сте в чужбина, с кой сте се срещали – любезно интервю с агонизиращите. Чака се и тест за грип, поне 30 минути. Човекът, който попълва документите каза, че ще бъде уволнен ако не изпълни тези изисквания“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Нарушение е било, че женицата дори са я приели вътре, защото хората мръзнат пред болниците. Изродската здравна система убива българския народ. Дневният ред на обществото от вчера е друг, защото голяма част от народа трудно е заспал, защото това, да видиш жена да умира в болница е изродско“, смята депутатът.

Той упрекна за тези усложнения въведения протокола, който „не е бил премахнат“ от нито един здравен министър. В това число и от настоящия. 

„Всички ние тук носим вина, че не сме изринали статуквото, които причинява подобни извращения. Оставка на здравния министър веднага – не защото носи вина, а защото трябва да поеме отговорност, че не е отменила тези процедури веднага. Това е морален акт, който министърката трябва да изрази“, призова още Костадинов.

Той настоя Народното събрание да почете с минута мълчание „жертвите на здравния режим“, но единствено депутатите от „Възраждане“ се изправиха на крака.

Източник:dariknews.bg

Снимка: БТА

Related posts

Психолози на БЧК започват да работят с хора от наводнените села в Карловско

admin

Дневен хороскоп за 21 януари 2022

Дани Тренчева

Presidents, Race and the Military, in the 1940s and Now, A Throughout Comparision

admin

Янев и Заев: Трагедиите са общи. И в добро, и в лошо сме заедно

Дани Тренчева

Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство

admin

МОН: Над 46 000 зрелостници ще се явят на задължителните матури през май

Дани Тренчева

Leave a Comment