27.06.2022
България Политика

„Възраждане“ искат оставката на здравния министър заради починалата пред Спешното във Враца жена

Оставката на здравния министър Асена Сербезова поискаха в декларация от парламентарната трибуна ПГ на „Възраждане“. Причината е трагичния случай в Спешното отделение във Враца. Жена почина пред рецепцията на болницата в града, пред очите на детето и мъжа си.

„Гледах клипа, който излезе и това, което видях ме покърти до дъното на душата ми. Аз бях в подобна ситуация с много близък мой човек наскоро пред спешното във Варна. Хората стоят и чакат на студа и отговарят на въпроси дали имат температура, боли ли ги гърлото, имат ли задух, имат ли контакт с лица с ковид, били ли сте в чужбина, с кой сте се срещали – любезно интервю с агонизиращите. Чака се и тест за грип, поне 30 минути. Човекът, който попълва документите каза, че ще бъде уволнен ако не изпълни тези изисквания“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Нарушение е било, че женицата дори са я приели вътре, защото хората мръзнат пред болниците. Изродската здравна система убива българския народ. Дневният ред на обществото от вчера е друг, защото голяма част от народа трудно е заспал, защото това, да видиш жена да умира в болница е изродско“, смята депутатът.

Той упрекна за тези усложнения въведения протокола, който „не е бил премахнат“ от нито един здравен министър. В това число и от настоящия. 

„Всички ние тук носим вина, че не сме изринали статуквото, които причинява подобни извращения. Оставка на здравния министър веднага – не защото носи вина, а защото трябва да поеме отговорност, че не е отменила тези процедури веднага. Това е морален акт, който министърката трябва да изрази“, призова още Костадинов.

Той настоя Народното събрание да почете с минута мълчание „жертвите на здравния режим“, но единствено депутатите от „Възраждане“ се изправиха на крака.

Източник:dariknews.bg

Снимка: БТА

Related posts

Прогноза за времето 16 декември 2021

Дани Тренчева

“Продължаваме Промяната“ регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание в град Благоевград.

Дани Тренчева

Татяна Жилова: Закриването на спецсъда няма да наруши правовия ред

ВСС отложи дебата за предсрочното освобождаване на Иван Гешев, ще чака ВАС

ЦИК: „Мъртвите души“ са малко. Но избирателите са колкото цялото население

Дани Тренчева

Депутатите не приеха доклад, според който няма нито един констатиран случай на неправомерно прилагане на СРС за 2020 година

admin

Leave a Comment