08.06.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Деца от детските градини в Благоевград и кметът Илко Стоянов поставиха началото на благотворителен базар във фоайето на Община Благоевград. В рамките на инициативата, всеки, който желае може да закупи ръчно изработена картичка, а събраните средства ще бъдат насочени в помощ на деца, пострадали от военния конфликт в Украйна. По време на откриването, малчугани от ДГ №1 „Ведрица“ рецитираха стихчета, посветени на майката и мира.

Кметът на Благоевград поздрави участниците в инициативата за старанието, което са вложили при подготовката и изработването на картички.

„Мили деца, това, което правите днес е изключително благородно! От деца за деца – това е най-добрият начин да покажем любовта и да отправим послание за мир! Много е важно, когато помагаме, да го правим от сърце, а аз съм убеден, че при изработването на картичките вие сте вложили много старание и обич“, каза кметът Стоянов.

Благотворителният базар е под надслов “Подай ръка за една сбъдната мечта”, а в него участват деца и учители от всички детски градини в Благоевград. Той ще остане ситуиран във фоайето на Община Благоевград в рамките на днешния ден, а в случай че останат непродадени картички, базарът ще продължи и утре.

Инициативата е по идея на ДГ №1 „Ведрица“.

Related posts

Лятната ковидна вълна започна да покосява медиците на първа линия в МБАЛ – Благоевград

admin

Председателският съвет към Общински съвет Благоевград взе единодушно решение да подкрепи финансово Красимир Божурски

Дани Тренчева

Общинската управа на Банско не успя да убеди Добринище, че 160 дка от Лаговете няма да бъдат застроени

admin

Деца и възрастни в Гърмен, Белица, Гоце Делчев обединени в помощ на млада жена от с. Брезница

admin

Детско юношеската школа на Пирин – Благоевград: Съмнения, надежди, лъжи и перспективи за децата

admin

Велика сряда е – не се върши никаква домакинска работа

Leave a Comment