26.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Деца от детските градини в Благоевград и кметът Илко Стоянов поставиха началото на благотворителен базар във фоайето на Община Благоевград. В рамките на инициативата, всеки, който желае може да закупи ръчно изработена картичка, а събраните средства ще бъдат насочени в помощ на деца, пострадали от военния конфликт в Украйна. По време на откриването, малчугани от ДГ №1 „Ведрица“ рецитираха стихчета, посветени на майката и мира.

Кметът на Благоевград поздрави участниците в инициативата за старанието, което са вложили при подготовката и изработването на картички.

„Мили деца, това, което правите днес е изключително благородно! От деца за деца – това е най-добрият начин да покажем любовта и да отправим послание за мир! Много е важно, когато помагаме, да го правим от сърце, а аз съм убеден, че при изработването на картичките вие сте вложили много старание и обич“, каза кметът Стоянов.

Благотворителният базар е под надслов “Подай ръка за една сбъдната мечта”, а в него участват деца и учители от всички детски градини в Благоевград. Той ще остане ситуиран във фоайето на Община Благоевград в рамките на днешния ден, а в случай че останат непродадени картички, базарът ще продължи и утре.

Инициативата е по идея на ДГ №1 „Ведрица“.

Related posts

Японски вишни с декоративно осветление заменят болни и опасни иглолистни дървета по ул. „Иван Михайлов“ в Благоевград

Дани Тренчева

Работилничка за мартенички и в ДГ „Радост“ – Симитли

„Дъжд“ от усмивки и доброта „завалява“ в Център за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

В истински празник се превърна коледното тържество на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчев ден“ – град Симитли

Дани Тренчева

Към Община Благоевград: Всеки е невинен до доказване на противното

admin

Луда надпревара за благоустроявяне без осигурено финансиране в Благоевград

admin

Leave a Comment