26.06.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Деца от детските градини в Благоевград и кметът Илко Стоянов поставиха началото на благотворителен базар във фоайето на Община Благоевград. В рамките на инициативата, всеки, който желае може да закупи ръчно изработена картичка, а събраните средства ще бъдат насочени в помощ на деца, пострадали от военния конфликт в Украйна. По време на откриването, малчугани от ДГ №1 „Ведрица“ рецитираха стихчета, посветени на майката и мира.

Кметът на Благоевград поздрави участниците в инициативата за старанието, което са вложили при подготовката и изработването на картички.

„Мили деца, това, което правите днес е изключително благородно! От деца за деца – това е най-добрият начин да покажем любовта и да отправим послание за мир! Много е важно, когато помагаме, да го правим от сърце, а аз съм убеден, че при изработването на картичките вие сте вложили много старание и обич“, каза кметът Стоянов.

Благотворителният базар е под надслов “Подай ръка за една сбъдната мечта”, а в него участват деца и учители от всички детски градини в Благоевград. Той ще остане ситуиран във фоайето на Община Благоевград в рамките на днешния ден, а в случай че останат непродадени картички, базарът ще продължи и утре.

Инициативата е по идея на ДГ №1 „Ведрица“.

Related posts

МБАЛ Благоевград регистрира тревожен ръст на усложнения от Covid-19

Дани Тренчева

Местната комисия за борба с трафика на хора – Благоевград се включва в кампания за превенция на сексуалната експлоатация под надслов „Не си играй със съдбата им“

Дани Тренчева

Ученици анализираха горския масив край село Долно Осеново

Благоевградчанинът Кирил Илиев спечели европейската титла на първенството по Таекуондо ITF в Крит, Гърция

Дани Тренчева

22 висши училища ще участват в организираната в Благоевград Панорама на университетите

Дани Тренчева

Благоевград посреща премиера и президента без улични кучета по площадите

Дани Тренчева

Leave a Comment