04.12.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Деца от детските градини в Благоевград и кметът Илко Стоянов поставиха началото на благотворителен базар във фоайето на Община Благоевград. В рамките на инициативата, всеки, който желае може да закупи ръчно изработена картичка, а събраните средства ще бъдат насочени в помощ на деца, пострадали от военния конфликт в Украйна. По време на откриването, малчугани от ДГ №1 „Ведрица“ рецитираха стихчета, посветени на майката и мира.

Кметът на Благоевград поздрави участниците в инициативата за старанието, което са вложили при подготовката и изработването на картички.

„Мили деца, това, което правите днес е изключително благородно! От деца за деца – това е най-добрият начин да покажем любовта и да отправим послание за мир! Много е важно, когато помагаме, да го правим от сърце, а аз съм убеден, че при изработването на картичките вие сте вложили много старание и обич“, каза кметът Стоянов.

Благотворителният базар е под надслов “Подай ръка за една сбъдната мечта”, а в него участват деца и учители от всички детски градини в Благоевград. Той ще остане ситуиран във фоайето на Община Благоевград в рамките на днешния ден, а в случай че останат непродадени картички, базарът ще продължи и утре.

Инициативата е по идея на ДГ №1 „Ведрица“.

Related posts

Близо 100 кучета са кастрирани за седмица в ОП „Общински приют за безстопанствени животни“ – Благоевград

Дани Тренчева

В Белица повишават заплатите на ваксинираните общински служители

Дани Тренчева

И в трите училища на територията на община Симитли обучението продължава да е на ротационен принцип, с изключение на учениците от 1 до 4 клас

Дани Тренчева

Започва благотворителния футболен турнир в село Долно Осеново

admin

30 години специалност „Психология“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Прокурор: Близките на Кафелов твърдят, че последните дни е бил притеснен и затворен

admin

Leave a Comment