22.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Безпрецедентни мерки в приют за безстопанствени животни в Благоевград

С нарочна заповед, кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, ограничава достъпа на една от доброволките, грижеща се за безстопанствените кучета в областния център за един месец. Като основание за издаване на заповедтта си кметът посочва, че доброволката Елена Панчева, неспазвайки вътрешните правила на приюта е заснела клип, без да уведоми за това директорката на приюта, за което на същата е наложено наказание, забрана да посещава приюта за срок от 1 месец.

Доброволци посещават благоевградският приют от години, като ежеседмично с кратки видеа, показват състоянието на животните и условията, в които те се отглеждат. С видеата доброволците представят животните на евентуални осиновители, като същевременно ги обгрижват. Всеки подобен клип съдържа разходката на животните и радостта им при посещенията на доброволците.

За наказаното милисърдие, съобщи санкцинираната доброволка в социалните мрежи, а пред Presata.bg тя заяви, че трудно се коментира такъв правен абсурд. „От заповедта на кмета на Община Благоевград, която общия работник с трепереща ръка ми показа,успях да видя,че достъпът ми до общинския приют в Благоевград е ограничен за 1 месец за нарушение на т.7 от вътрешните правила,като е посочено,че съм направила видео филм на служител на приюта без да уведомя директора и без съгласието на служителя, и че е извършено по начин ,причиняващ стрес и дискомфорт на животните……. Не става ясно кога, и как заснемането  клип на даден служител е предизвикало стес и дискомфорт на животните….. Посещенията ни в приюта са свързани със социализация и грижи за приетите животни,наблюдение за спазване на ЗЗЖ, активно търсене на осиновители на кучетата чрез публикации в соц.мрежи,подаване на сигнали при установени нередности и показване на реалната обстановка на работа на общината във връзка с овладяване популацията на безстопанствени животни,която за съжаление е крайно незадоволителна.“, добави още Панчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Няма загинали при катастрофи в Кресненското дефиле след въвеждане на ограниченията

admin

ОП „Общински приют за безстопанствени животни“- Благоевград със свободна работна позиция за ветеринарен лекар

Дани Тренчева

Коледарчета „орисаха“ с добро жителите на село Полена и община Симитли, кметът Веселин Топузов ги посрещна с подаръци

Дани Тренчева

Задържаха трима, шофирали след употреба на наркотици

„Септември“ (Симитли) представи нов футболист

Дани Тренчева

Епидемична обстановка за област Благоевград към 15.11.2021 г.

Дани Тренчева

Leave a Comment