25.04.2024
112 Свят

Властите в Мариупол: Успяхме да приберем над 1200 тела на загинали от улиците

1207 тела на загинали са били прибрани от улиците на Мариупол. Това съобщи пред BBC Сергей Орлов, зам.-кмет на обсадения град.

Той обаче отказа да се ангажира с точния брой на жертвите. Това са „само тела, които събирахме на улицата“, посочи Орлов.

По данни на властите 47 души са били погребани в масов гроб, тъй като не е било възможно да се стигне до гробни места извън града.

„Не всички от тях са идентифицирани“, добави той. Орлов каза, че вчера не е било възможно да се евакуират хора от града или да се докара помощ.

„Около 100 души, опитващи се да избягат с лични автомобили, трябваше да се върнат в сряда“, каза той, след като руските сили на контролно-пропускателен пункт са стреляли „не директно в колите, а около тях“.

В същото време Русия продължава да прехвърля вината на местните неонацисти. Още преди три дни руската делегация в Съвета за сигурност на ООН е информирала, че болницата в Мариупол е била „превзета“ от украински радикали и „всички майки и медицински сестри са били изгонени оттам“, съобщи по-рано в четвъртък външният министър Сергей Лавров.

Източник: BBC

Related posts

Русия отказа участие на Eвропейското по борба в България

Дани Тренчева

32-годишен мъж загина при тежка катастрофа на Околовръстния път

Дани Тренчева

Откриха труп на мъж на пътя Русе – Велико Търново

admin

Спряха канал за трафик на лекарствени препарати

Дани Тренчева

Меркел отказа пост в ООН

Дани Тренчева

Агресия на пътя между Петрич и Рупите! Лек автомобил е със счупени стъкла след…

admin

Leave a Comment