06.07.2022
112 Свят

Властите в Мариупол: Успяхме да приберем над 1200 тела на загинали от улиците

1207 тела на загинали са били прибрани от улиците на Мариупол. Това съобщи пред BBC Сергей Орлов, зам.-кмет на обсадения град.

Той обаче отказа да се ангажира с точния брой на жертвите. Това са „само тела, които събирахме на улицата“, посочи Орлов.

По данни на властите 47 души са били погребани в масов гроб, тъй като не е било възможно да се стигне до гробни места извън града.

„Не всички от тях са идентифицирани“, добави той. Орлов каза, че вчера не е било възможно да се евакуират хора от града или да се докара помощ.

„Около 100 души, опитващи се да избягат с лични автомобили, трябваше да се върнат в сряда“, каза той, след като руските сили на контролно-пропускателен пункт са стреляли „не директно в колите, а около тях“.

В същото време Русия продължава да прехвърля вината на местните неонацисти. Още преди три дни руската делегация в Съвета за сигурност на ООН е информирала, че болницата в Мариупол е била „превзета“ от украински радикали и „всички майки и медицински сестри са били изгонени оттам“, съобщи по-рано в четвъртък външният министър Сергей Лавров.

Източник: BBC

Related posts

Арестуваха мъж, изпочупил 21 автомобила в Благоевград

Дани Тренчева

Ефективна присъда за управление на автомобил след употреба на наркотици

admin

Ще има нови санкции по „Магнитски“ в седмицата на Срещата на демокрациите

Дани Тренчева

19 държави предоставиха оръжие на Украйна

Дани Тренчева

Мотоциклетист пострада след удар от автомобил

Албания разреши бустерни дози за пълнолетните

Дани Тренчева

Leave a Comment