13.04.2024
Политика

БСП-София избира нов лидер, над 20 номинирани за поста на Паргов

Иван Таков, Диана Тонова и Марин Пенков са с най-много номинации

БСП-София избира новия си лидер днес. От 18 часа на „Позитано“ 20 ще се проведе насрочената от Националния съвет градска конференция на столичните социалисти. 

Над 20 са номинирани да заемат мястото на Калоян Паргов, след като НС на БСП го свали от лидерския пост на 19 февруари на неприсъствено заседание.

Временно стол №1 в софийската структура зае Иван Таков, който сега е номиниран за председател. Освен него с най-много номинации са и Диана Тонева – общински съветник, шеф на кабинета на министъра на туризма Христо Проданов, и Марин Пенков – бивш заместник на Паргов и баща на евродепутатката Цветелина Пенкова.

Конференцията е закрита за медии, тя има само 1 точка в дневния ред – избор на председател. На нея ще присъства и лидерът на партията Корнелия Нинова, която е делегат от „Оборище“.

Всеки от номинираните може да си направи отвод в залата, независимо от колко структури на столичните райони е номиниран, обясниха пред OFFNews социалисти, според които резултатът е непредсказуем.

„Очевидно някой много го е страх от мен и от градската организация, Нинова винаги е била критична. Но не е само при нея, и назад във времето, самият Живков много се е страхувал от градската организация и много е внимавал с нея“, каза Калоян Паргов след наказанието си.

Related posts

Радан Кънев за ИТН: Чалгата в политиката сте

admin

Корнелия Нинова замеси бившия зам.-министър на ГЕРБ Александър Манолев в търговията с оръжия

admin

Хартиената бюлетина скара депутатите

admin

Драгомир Заков: НАТО е най-големият гарант за териториалната цялост, за сигурността и за суверенната на страната ни

Проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател

admin

Божанов: Шири се дезинформация с вероятен произход Кремъл, киберинцидентите се увеличават

Leave a Comment