19.04.2024
Политика

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

„Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да стане причина за действия по неотложност. Тя не е каквото му хрумне на МВР. Цялата акция както е направена е поредица от полузаконни или напълно незаконни действия. Те ще компрометират досъдбното производство. Арестът на Борисов е незаконен, както и този на Горанов“. Това заяви юристът д-р Борислав Цеков за „Твоят ден“.

По думите му има открита демонстрация на политически подбуди. „За да има неотложност трябва действията да са единствения възможен начин за запазване на доказателствата. Очевидно е, че Борисов и Горанов не могат да бъдат разследвани от полицията, а от следовател, защото са били част от Министерски съвет. Некомпетентен орган провежда разследване“, обясни той. И попита защо след като Рашков е казал, че няма доказателства, защо Борисов е арестуван.

„Божков може да бъде разпитан като обвиняем след като обвинението бъде потвърдено със съдействието на отсрещната държава, в която се намира, а тя да гарантира самоличността му. Като свидетел процедурата е същата“, подчерта Цеков.

Related posts

ПП за протеста: Безразсъдна хулиганска проява

Дани Тренчева

Румен Радев: Дори и един силно фрагментиран парламент може да намери обединение около важни за страната решения

admin

ГЕРБ се събра, решава за кандидата си за премиер

admin

Кирил Петков: Важно е България да държи повече от една карта в ръцете си, когато влезе в преговори за цената на газа с Газпром

admin

Ангел Джамбазки: Служебният кабинет е впечатляващ

admin

Радев предложи да дадем жилетки и каски за българите в Украйна

Leave a Comment