29.03.2024
България Политика

Борисов: Ще подкрепим бюджет, в който да се отделят повече пари за армията

На извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи ревизия на бюджета между първо и второ четене в сектор „Сигурност“, за да може да се отделят повече пари за отбрана и решенията, взети на КСНС, да бъдат подсигурени с реални средства за отбрана.

„Предлагаме да подкрепим на второ четене изброените 10 точки, за да може България да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците. В противен случай ще излезе че КСНС е бил, за да се отбие номера“, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

„Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война“, посочи Борисов.

Борисов припомни, че управлението на ГЕРБ е инвестирало над 5 млрд. лв. в армията за подготовка на военните ни.

„В първия ни мандат платихме кугарите, спартаните, пантерите. Платихме всичко, което сме поръчвали тогава за боеспособността на българската армия. Ако видим подобна сума в бюджета, ние ще я подкрепим. Иначе всичко друго са оправдания и голи обещания“, каза още Бойко Борисов.

Според него не се прилагат мерки за справяне с инфлацията. „Много е вероятно до догодина държавата да е счупена”, твърди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за незаконното подслушване на политици.

„Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се масова психоза, че са се извършвали безобразия. В резултат, на което ние загубихме процент на изборите. Вчера парламентарната комисия констатира, че няма неправомерно използване на СРС-та, за което им благодарим“, посочи Борисов.

Източник: NOVA

Related posts

Задържаха двама криминално проявени за заливането с киселина на гадателката в Пловдив

admin

Мъж загина, след като колата му се запали при катастрофа

admin

Прокуратурата прекрати разследването срещу Лъчезар Иванов от ГЕРБ за пране на пари

admin

Янев за мерките: Готов съм да понеса отговорността

Дани Тренчева

Погребалният агент-измамник остава в ареста заради риска от общественото недоволство

Протест в подкрепа на Украйна пред президентството

Дани Тренчева

Leave a Comment