20.04.2024
България

БОЕЦ: Жената до Гешев е осъдена за имотна измама (документи)

БОЕЦ внесе сигнал до МВР – ГД ‘БОП“ с данни и доказателва водещи до обосновани съмения за извършена имотна измама от Детелина Филипова Ханчева – жена на главният прокурор Иван Гешев. Става дума за дарение на наколко имота в землището на с. Волуяк дарени на Ханчева от 81 годишен възрастен мъж. Реалните собственици са завели съдебен иск и Софийски районен съд им присъжда собственческите права върху имотите придобити от Ханчева чрез дарение и осъжда Детелина Филипова Ханчева. Публикуваме сигнала до МВР и документи, с които разполагаме.

ДО : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ –   БОЙКО РАШКОВ – МИНИСТЪР

ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ“

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399, Представлявано от Георги Борисов Георгиев

относно

обосновани съмнения за извършени престъпления – имотна измама извършена от Детелина Филипова Ханчева с ЕГН 76########

На основание ЗМВР , БОЕЦ сезираме МВР – ГД „БОП“ , че разполагаме с информация – нотариален акт за дарение на идеални части №006 том 2 рег №7033 Дело №195 от 2005г.  с вх. Номер в службата по вписвания 11589 от 22.03.2005г. От този документ става ясно, че лицето Иван Николов Чернев от София  с ЕГН 24######## дарява на Детелина Филипова Ханчева от гр. София идеални части от няколко имота находящи се в землището на с. Волуяк – София. Детелина Филипова Ханчева е подписала собственоръчно нотариалният акт за собственост и дарение.

Нотариалният акт е издаден от нотариус Борис Янков вписан в регистъра на Националната камара към онзи момент с №258.

БОЕЦ разполагаме и с Искова молба до СРС от 4 лица срещу Иван Чернев и Детелина Ханчева, с която молят съда да ги признае за собственици и да признае, че Детелина Филипова Ханчева не е собственик на тези имоти.

БОЕЦ разполагаме и със съдебното решение от 18.09.2012г.  по гр. Дело №30883/2008г. на Софийски районен съд, Първо гражданско отделение , 27 състав с председател съдия Магдалена Стоянова, а с което решение съда признава собственическите права на искателите, не признава собствеността на Детелина Ханчева върху процесните имоти  и осъжда Детелина Филипова Ханчева и Иван Чернев да заплатят разноските.

Сделката с дарението на имотите от 81 годишен възрастен човек без пряка връзка с надарената Детелина Ханчева е  изповядана от нотариус Борис Янков, който впоследствие е с отнети права именно за имотни измами.

През 2019г. Борис Янков отново е бил задържан за имотни измами. Припомняме, че бившият нотариус Борис Янков, който е с отнети права, оказал помощ на група имотни измамници да завлечен 23 жилища на психологично заболели и самотни, възрастни хора. Това заяви по време на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев по отношение на разрушена при взаимна интервенция на Специализираната прокуратура и столичната полиция.
„Преди към 7-8 месеца е постъпила оперативна информация за непозволено придобиване на парцели, съответно става въпрос за 23 парцела на територията на Столична община, които са придобивани посредством неистинен документи. В незаконната група е взел участие и някогашен нотариус с букви Б. Я., който ги е подпомагал чисто интелектуално, т.е. съветвал ги е по документите и при кой нотариус да отидат, с цел да минат тези сделки“, изясни ст. Комисар Хаджиев и добави, че жертвите на измамниците са били главно хора, които са по-лесни за операция.
„Другите участници от групата са сериозен престъпен контингент. Част от потърпевшите са самотно живущи хора и такива с душевен проблеми, които елементарно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които след това са употребявали за прекачване на техни недвижими парцели, които пострадалите са загубвали“, изясни още Хаджиев.
По случая са арестувани 10 души, от които 4 са с повдигнато обвиняване, а останалите 6 са в ареста с полицейска мярка за 24 часа. Обвинените за присъединяване в групата са Георги Янев – началник и Борис Янков, Любомир Янев и Емил Янев, посочени за нейни членове.
Схемите за лишаване на парцелите били няколко. Една била посредством автограф на празен лист или пълномощни, с които жертвите да бъдат представлявани пред нотариус. В други случаи арестуваните заблуждавали нотариус при покупко-продажби като набирали очевидци, които да удостоверят, че разследваните владеели повече от 10 години парцела. Третата скица била със саморъчно написани завети. За да прикрият закононарушенията, упрекнатите прехвърляли откраднатите жилища на свои близки, родственици или компании.
По първични данни става въпрос за парцели с обща стойност над 300 000 лв., само че все още се чака оценителна експертиза. След претърсвания и изземвания у арестуваните са открити огромен брой доказателства – нотариални актове, пълномощни и други документи. Прокуратурата е поискала за четиримата арестувани да бъде избрана мярка непрекъснат арест и следва те да бъдат изправени пред Специализирания углавен съд.

Бившият нотариус Борис Янков, който  бе арестуван през 2019г. като част от бандата за имотни измами на ромския барон Игнат Бенков – Начо от „Орландовци”, е в дъното на десетки кражби на имоти в София и в провинцията. Прокурори, разследвали през годините схемите на смуглия аферист, разкриват пред сайта „Уикенд”, че Янков е реалния бос на имотните измами в столицата, но винаги е съумявал да се измъкне чрез подставени лица, предимно от ромски произход.

Борис Янков, който до 2006 г. е действащ нотариус, вписан в регистъра на Нотариалната камара под №258, е бил задържан за пореден път като съпричастен към групата на Игнат Бенков – Начо. Според обвиненията, повдигнати от Специализираната прокуратура срещу ромския барон, той и членове на семейството му са заграбили жилищата на трима пенсионери в София и опитали да задигнат още три имота на други свои жертви.

Ромите отвлекли възрастен мъж
 и го държали в плен дни наред, като го упоявали с медицински спирт, преди пенсионерът да им прехвърли апартамента си в софийския квартал „Борово”. Бандата на Начо е с повдигнати обвинения и за изнудвания и отвличане.
Ролята на Борис Янков в тази афера е основна, но нотариусът е подсъдим като помагач на бандата. Съмненията на криминалистите са, че именно Янков е подтикнал ромите да измъчват жертвите си, тъй като това не е първото подобно провинение на скандалния бивш нотариус.

Историята на самата Детелина Ханчева – от танцьорка на пилон до адвокат са описани от сайта Биволъ. В техен материал се казва:

„Детелина Филипова Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт „Боровец“, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР, съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според публикациите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейски участък, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. „Св Троица“, докато момичетата са в дома му. Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.

Професионалната кариера на Ханчева след слизането от пилона може да се проследи в изтеклите данни от НАПлийкс. Тя е осигурявана от фирмата “Мерекспрес” собственост на небезизвестния ромски барон Станчо Владов.

Ханчева е осигурявана от фирма на ромския барон и разследван за шеф на Организирана престъпна група Станчо Владов, сочат данните от НАПлийкс.

Станчо Владов беше обвиняем и подсъдим като поръчител на убийството на ромския лидер Тани Танев. Той беше застрелян със 7 куршума на 12 февруари 2008 г. пред заведението му в Долни Дъбник. Делото срещу Владов и други трима мъже от Костинброд е известно в обществото, като “Килърите 2”. То се водеше от Специализираната прокуратура. Делото се оказа поредният шумен провал на МВР и прокуратурата. Освен Владов, обвиняеми бяха още двама. Според обвинението те наели трети човек, който да извърши екзекуцията на Танев. Като мотив за убийството, държавното обвинение изтъква шантаж от страна на Танев срещу Владов. Покойният го заплашил, че ще разкрие имотните измами, които върти.

Според прокуратурата за организацията на убийството е имало бюджет от 50 000 лева, платен от Станчо Владов от Костинброд. 55-годишният Владов и по-възрастният Танев се познавали отдавна, работили са заедно и в един момент са имали неуредени финансови задължения. В публикации се разказва, че покрай общия им бизнес Тани научил, че Станчо Владов, работодател на Детелина Филипова Ханчева е въртял в столицата имотни измами още от 2005 г. (виж тук). Именно през същата 2005г. когато Детелина Ханчева е работила за фирмата на Станчо Владов е извършена и имотната измама с дарението, която БОЕЦ разкриваме и доказваме с документи.

От представените данни БОЕЦ правим обосновано предположение, че с полученото дарение от възрастният мъж – Иван Чернев през 2005г.  Детелина Ханчева е извършила имотна измама за незаконно придобиване на недвижими имоти, като незаконността на придобиването е констатирано и от Софийски районен съд.

Приложено ви изпращаме посочените – нотариален акт, съдебен иск и съдебно решение.

Декларираме своето съгласие името на Сдружение БОЕЦ да бъде огласено публично, като вносители на тези сигнали до институциитe

Изискваме да бъдем информирани за предприетите действия от страна на институциите и резултатите от тях.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Нов рекорд на заразените с коронавирус у нас за денонощие – 6816 случая

Дани Тренчева

Домашен арест за задържания за фалшивите сертификати в Пампорово

Дани Тренчева

Мълния уби млад мъж

admin

НАП показа новите данъчни декларации

Дани Тренчева

2 759 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment