02.12.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевград ще има нова Наредба за паркиране

Засега тя е само в проектен вариант, разработен от общинския съветник Кирил Илиев. Знаем, че Благоевград се задъхва от хилядите автомобили, а този автомобилен парк много трудно може „да се събере“ по тесните улици- най- вече в центъра на града.

Оказва се, че пропуските на хората, живеещи в центъра са няколко пъти повече от осигурените паркоместа. Част от площите между жилищните кооперации и сега могат да се използват като безплатни паркинги. Досега говорим за „синя зона“, а не за зона за платено паркиране. Нещата трябва да се променят. Затова е нужна нова наредба. Още повече промените в Закона за движението по пътищата дават възможност и на кметовете на общини да определят свои служители, които да наказват нарушителите.

В Благоевград трябва вече да се използват и възможностите за дигитализиране на зоната за паркиране. Талони за платено паркиране могат да се продават в различни търговски обекти и това ще направи служителите, отговарящи за реда при паркирането да станат проверяващи и да съобщават за нарушения. Това трябва да стане в областен град като Благоевград.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Кметът Апостол Апостолов награди осем деца от община Симитли, участвали в конкурса „Обичам коледно – новогодишните празници, защото…“

Дани Тренчева

2 449 на 100 хил. души е заразната заболеваемост от COVID – 19 в област Благоевград на 14-дневна база

Дани Тренчева

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

admin

ФК „Долно Осеново“ с убедителна победа над ФК „Спортист 1959“ (Падеш)

Дани Тренчева

Част от улиците в Симитли остават без вода. Вижте кога!

admin

Кметски маневри за едни 18 милиона на всяка цена

admin

Leave a Comment