18.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевград ще има нова Наредба за паркиране

Засега тя е само в проектен вариант, разработен от общинския съветник Кирил Илиев. Знаем, че Благоевград се задъхва от хилядите автомобили, а този автомобилен парк много трудно може „да се събере“ по тесните улици- най- вече в центъра на града.

Оказва се, че пропуските на хората, живеещи в центъра са няколко пъти повече от осигурените паркоместа. Част от площите между жилищните кооперации и сега могат да се използват като безплатни паркинги. Досега говорим за „синя зона“, а не за зона за платено паркиране. Нещата трябва да се променят. Затова е нужна нова наредба. Още повече промените в Закона за движението по пътищата дават възможност и на кметовете на общини да определят свои служители, които да наказват нарушителите.

В Благоевград трябва вече да се използват и възможностите за дигитализиране на зоната за паркиране. Талони за платено паркиране могат да се продават в различни търговски обекти и това ще направи служителите, отговарящи за реда при паркирането да станат проверяващи и да съобщават за нарушения. Това трябва да стане в областен град като Благоевград.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

В Сушица почетоха Сурва по стар стил

Дани Тренчева

Започна мащабна кампания за кастрация на безстопанствени кучета в Благоевград

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов с апел към всички ЛЕВСКАРИ

admin

Кметът на Симитли Апостол Апостолов удовлетвори искането на жителите на кв. „Ораново“! До броени дни отваря врати детска ясла

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов награди осем деца от община Симитли, участвали в конкурса „Обичам коледно – новогодишните празници, защото…“

Дани Тренчева

Красимир Герчев оспорва решението на ОИК – Разлог за предсрочното прекратяване на пълномощията му

Петър Петров

Leave a Comment