01.07.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевград ще има нова Наредба за паркиране

Засега тя е само в проектен вариант, разработен от общинския съветник Кирил Илиев. Знаем, че Благоевград се задъхва от хилядите автомобили, а този автомобилен парк много трудно може „да се събере“ по тесните улици- най- вече в центъра на града.

Оказва се, че пропуските на хората, живеещи в центъра са няколко пъти повече от осигурените паркоместа. Част от площите между жилищните кооперации и сега могат да се използват като безплатни паркинги. Досега говорим за „синя зона“, а не за зона за платено паркиране. Нещата трябва да се променят. Затова е нужна нова наредба. Още повече промените в Закона за движението по пътищата дават възможност и на кметовете на общини да определят свои служители, които да наказват нарушителите.

В Благоевград трябва вече да се използват и възможностите за дигитализиране на зоната за паркиране. Талони за платено паркиране могат да се продават в различни търговски обекти и това ще направи служителите, отговарящи за реда при паркирането да станат проверяващи и да съобщават за нарушения. Това трябва да стане в областен град като Благоевград.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Рафтинг сезон 2022 г. ще бъде открит край Симитли на 26 март

Дани Тренчева

Синоптиците предупреждават за опасно време в Благоевград днес

Скок на случаите на ученици и учители с COVID-19 в Благоевград

Дани Тренчева

Жена пострада при инцидент с газова бутилка в Дупница

Дани Тренчева

Предупредиха за опасност от лавини в Пирин

Дани Тренчева

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Безжични технологии и електромагнитна съвместимост“

Дани Тренчева

Leave a Comment