29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградският кризисен щаб постанови спешно укрепване на газопровода

Благоевградският кризисен щаб за защита при бедствия и аварии постанови спешно укрепване на газопровода, който беше застрашен заради пропадналия мост над река Струма. 

Спешно укрепване с  въздушни колани на металната газова тръба, която минава по компрометирания мост и изграждане на алтернативна  връзка предложиха експертите на заседанието на кризисния щаб, заяви  областният управител Николай Шушков: 

„Решението, което взехме, е те да извършват спешно аварийни укрепителни мероприятия на тръбата и да пуснат втора тръба, която да бъде резервна, което ще бъде съгласно техническите изисквания за газоподаване. Ще бъде от полиетилен, за да може, при скъсване на металната тръба, да се ползва втората тръба, така че в Благоевград да бъде запазено газоснабдяването, защото тука са близо 3 000 домакинства и над 150 обществени сгради“. 

По най- бързия начин газовото дружество ще  внесе документите за съгласуване на аварийно-ремонтните дейности, като се очаква до някоко дни да бъде изградена и полиетиленовата тръба. 

След проливните дъждове мостът, който  свързва областния център с няколко села и е важна пътна артерия , пропадна и се огъна  с близо 30 сантиметра.  Към момента заключенията на експертите  от АПИ и Института по мостови съоръжения са, че е необходимо изграждането  на нов. Това обаче  не може да стане преди началото на лятото идната година, когато  водите на река Струма ще са в ниското си ниво.  

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Акция на полицията в Петрич срещу разпространението на наркотици

Дани Тренчева

Дядо Коледа обяви началото на детски конкурс за видео на тема: „Обичам коледно – новогодишните празници, защото…“

Дани Тренчева

Д-р А. Тонгов, МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев: Болните при нас се увеличават прогресивно, затова настояваме да бъде обявена грипна ваканция

admin

Илко Стоянов посрещна в кабинета си Н. Пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в Р България

Дани Тренчева

18 годинишн е загинал тази нощ при катастрофа

admin

Откриха банкова сметка в помощ на семействата, засегнати от пожара в квартала „Струмско“

Дани Тренчева

Leave a Comment