29.05.2024
Covid-19 Свят

Бил Гейтс прогнозира край на пандемията през лятото

Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято, при условие, че няма нови, по-опасни щамове. Мнението е на основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс, който беше гост на „Нов икономически форум“ в Сингапур. Събитието е организирано от бизнесмена Майкъл Блумбърг.

На фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията, появата на нови лекарства „смъртността и заболеваемостта трябва да спаднат рязко“, смята Гейтс. Той прогнозира, че „при липса на нови щамове до средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип“.

В същото време Гейтс призова световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии.

Основателят на „Майкрософт“ очаква с нетърпение светът да се справи с предизвикателствата, свързани с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година.

Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, която има приблизително 50 млрд. долара. Основните области на работа на организацията включват борба с опасните болести в развиващите се страни, и развитие на здравните и образователни програми в САЩ. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавирус и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.

Източник: БНТ

Related posts

Прокурори ще проверят информация за Манолев и Божков по списъка на Петков

2 759 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Белгия ще отнема правата на неваксинирани здравни работници

Дани Тренчева

Стрелба срещу българския клуб в Охрид (СНИМКИ)

admin

Започна обсъждането по разширяването на Шенген

admin

От декември в България ще лекуваме Ковид-19 с хапче за 5 дни

Дани Тренчева

Leave a Comment