27.01.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Безплатен курс по английски за журналисти в Благоевград

Американският университет в България организира безплатен курс по английски език за журналисти, който ще се проведе в Благоевград в началото на 2022 г. Формата на обучение ще е смесена, т.е. ще дава възможност на журналистите да изберат в началото дали да посещават курсовете на място или дистанционно. До момента подобни курсове са организирани в София и във Варна. Курсът е за журналисти с ниво на владеене на английски A2.2-B1.1 (ниско средно напреднали според Европейската езикова рамка) и е напълно безплатен. Курсът е насочен към представители от всички медии, както и към студенти по журналистика от 3-и и 4-и курс.

Програмата на обучението е фокусирана към надграждане на английските езикови умения на курсистите. Идеалната цел е след края на курса (80 учебни часа), журналистите да се чувстват достатъчно уверени в своите езикови умения, когато проверяват информация от чуждестранни източници. В курса ще бъде включена и лекция от виден журналист в България, последвана от сесия въпроси и отговори.

Как да кандидатствате?

Ако желаете да се включите в курса, трябва да изпратите мотивационно писмо и CV на имейл nradeva@aubg.edu до 30 ноември.

Условия за кандидатстване

За да кандидатствате в програмата, трябва да отговаряте на следните условия: да притежавате ниво по английски A1 (начинаещо); към момента на кандидатстване да работите в сферата на журналистиката или да сте студенти по журналистика от 3-и и 4-и курс; да имате силна мотивация да подобрите своите езикови умения по англйски език.

Краен срок за кандидастване: 30 ноември 2021Определянето на входното ниво на всеки кандидат, ще става веднага след приемане на документите. Побързайте! Броят на местата в групата е ограничен!

Проектът се финансира от Посолството на САЩ в България.

Related posts

Откриха 4 кг канабис в мазе на къща

Дани Тренчева

Доставиха машините за симулативно гласуване в Благоевград, стартира разяснителна кампания в града и малките населени места

Дани Тренчева

Над 140 000 са ваксинираните в Област Благоевград

Дани Тренчева

Община Благоевград изплати еднократните помощи за новородени

Дани Тренчева

Повече резервации за студентския празник в Банско в сравнение с миналата година

Дани Тренчева

Александър Тасев спечели първо място в клас МХ65 в традиционния мотокрос „Grand prix Бобошево“

Дани Тренчева

Leave a Comment