22.07.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Банскалията Г. Цветков стана световен шампион по канадска борба в Анталия

Банскалията Георги Цветков триумфира при най-тежките на световното първенство по канадска борба в Анталия /Тур/. Българинът заслужи златния медал в кат. +110 кг, а на финала победи представителя на домакините Ариф Ертем. Схватката бе най-оспорвана от всички на дясна ръка в последния ден от 43-ия шампионат по типично американския спорт, който се превърна в най-успешния в отборно отношение за нашите.

Родните национали, предвождани от президента на световната федерация Асен Хаджитодоров, който също е от Банско, се класираха на второ място при мъжете и трета позиция в генералното отборно класиране в конкуренцията на 1069 човека от 54 държави. За успеха допринесоха още титлите на бившите състезатели на „Спартак“ /Благоевград/ Красимир Костадинов /100 кг/ и Сашо Андреев /90 кг/, който направи златен дубъл в своята категория и се превърна в най-успешния българин в канадската борба с 10 индивидуални победи от първенства на планетата сред мъжете.

Пиринско представиха още благоевградчаните Валентин Господинов, Стилян Панчев и Кирил Богдански /при ветераните/, както и банскалията Християн Малаков. Те намериха място в Топ 10.

Благоевградската школа остави ярка диря и при реферите, където Георги Георгиев направи отлично впечатление на пореден голям форум.

ИВАН ДЕЛЧЕВ в.Струма

Related posts

По-високи нива на Струма и Места заради валежите

Дани Тренчева

Над 30 вторични труса след земетресението в Гърция

Дани Тренчева

Благоевградският огнеборец гл. инспектор Боян Кондуров замина с военния „Спартан“ за Турция

admin

Данъчната кампания в Благоевград стартира днес

Дани Тренчева

Задържаният за убийството на дядо Иван от Микрево остава в ареста

admin

1 550 лв. бяха събрани по време на благотворителен базар, организиран от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Leave a Comment