21.02.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Банскалията Г. Цветков стана световен шампион по канадска борба в Анталия

Банскалията Георги Цветков триумфира при най-тежките на световното първенство по канадска борба в Анталия /Тур/. Българинът заслужи златния медал в кат. +110 кг, а на финала победи представителя на домакините Ариф Ертем. Схватката бе най-оспорвана от всички на дясна ръка в последния ден от 43-ия шампионат по типично американския спорт, който се превърна в най-успешния в отборно отношение за нашите.

Родните национали, предвождани от президента на световната федерация Асен Хаджитодоров, който също е от Банско, се класираха на второ място при мъжете и трета позиция в генералното отборно класиране в конкуренцията на 1069 човека от 54 държави. За успеха допринесоха още титлите на бившите състезатели на „Спартак“ /Благоевград/ Красимир Костадинов /100 кг/ и Сашо Андреев /90 кг/, който направи златен дубъл в своята категория и се превърна в най-успешния българин в канадската борба с 10 индивидуални победи от първенства на планетата сред мъжете.

Пиринско представиха още благоевградчаните Валентин Господинов, Стилян Панчев и Кирил Богдански /при ветераните/, както и банскалията Християн Малаков. Те намериха място в Топ 10.

Благоевградската школа остави ярка диря и при реферите, където Георги Георгиев направи отлично впечатление на пореден голям форум.

ИВАН ДЕЛЧЕВ в.Струма

Related posts

Глобиха ловец от Добринище за незаконен лов

Дани Тренчева

Кметът на Черниче Георги Стефанов посрещна добри гости – коледари в кметството на селото

Дани Тренчева

В Благоевград вече върлува „Делта плюс” вариантът

Дани Тренчева

Facebook’s $100 billion-plus Rout is The Biggest Loss in Stock Market History

admin

Задържаният за убийството на дядо Иван от Микрево остава в ареста

admin

Полицаи откриха плик с кокаин в тоалетна на нощен клуб в Банско

admin

Leave a Comment