17.04.2024
Covid-19 България

Ангел Кунчев очаква „цунамито“ на Covid-19 да ни застигне след празниците

Очаква се след празниците да ни достигне „цунамито“ на коронавируса, което обхвана Западна Европа, заяви пред бТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той каза , че през първите работни дни на новата година ще стане ясно дали Омикрон е влязъл вече на територията на страната ни.

„Че излизаме от предната вълна и то на едно не много ниско базово ниво е ясно, че вероятно след празниците ще ни достигне и вълната, която обхвана Западна Европа също е ясно. Това, с което се сблъсква Великобритания в момента не е пета вълна, това е цунами поради простата причина, че Омикрон удвоява случаите на всеки два-три дни, което е много ефективно предаване.

Сега, разбира се, това му е лошата характеристика, добрата е, че все пак очевидно не е толкова висока смъртността. По-малко хора влизат в болница, човек, който кара заболяването няма как да прецени, дори и лекар, който го наблюдава дали това е Омикрон или не.“

Поради ниското ваксинационно покритие в страната ще има повече заразени и повече смъртни случаи, прогнозира доц. Кунчев.

Related posts

Въоръжен грабеж в София

admin

73-годишна жена е изнасилена от 23 годишен мъж

admin

Ресторантьори: Хиляди собственици на заведения затварят обектите си заради зеления сертификат

Дани Тренчева

ПРОВЕРКА СРЕЩУ БОРИСОВ: МВР започва разследване по сигнала на БОЕЦ

Дани Тренчева

Задържаха жена, заподозряна в търговия с вот

Дани Тренчева

5 годишно дете е с опасност за живота след катастрофа с дрогиран шофьор

admin

Leave a Comment