23.01.2022
Covid-19 България

Ангел Кунчев очаква „цунамито“ на Covid-19 да ни застигне след празниците

Очаква се след празниците да ни достигне „цунамито“ на коронавируса, което обхвана Западна Европа, заяви пред бТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той каза , че през първите работни дни на новата година ще стане ясно дали Омикрон е влязъл вече на територията на страната ни.

„Че излизаме от предната вълна и то на едно не много ниско базово ниво е ясно, че вероятно след празниците ще ни достигне и вълната, която обхвана Западна Европа също е ясно. Това, с което се сблъсква Великобритания в момента не е пета вълна, това е цунами поради простата причина, че Омикрон удвоява случаите на всеки два-три дни, което е много ефективно предаване.

Сега, разбира се, това му е лошата характеристика, добрата е, че все пак очевидно не е толкова висока смъртността. По-малко хора влизат в болница, човек, който кара заболяването няма как да прецени, дори и лекар, който го наблюдава дали това е Омикрон или не.“

Поради ниското ваксинационно покритие в страната ще има повече заразени и повече смъртни случаи, прогнозира доц. Кунчев.

Related posts

Facts About the Natural World Astound and Delight in These Picture Books

admin

Председателят на БЛС: Можем да отнемем права на лекари за издаване на фалшиви сертификати

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 16 декември 2021

Дани Тренчева

Дебат Радев – Герджиков ще има в четвъртък

Дани Тренчева

COVID-19: Германия въвежда нови правила за карантинираните

Дани Тренчева

1443 са новите случаи на коронавирус, починали са 86 души

Дани Тренчева

Leave a Comment