20.06.2024
112 България

Задържаха голямо количеество прекурсори за производство на синтетични наркотици

28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за производство на синтетични наркотици, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Контрабандните лекарствени продукти са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.

На 18.07.2022 г., около 23.00 часа, автобусът с турски регистрационен номер е пристигнал на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ по маршрут от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници са обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества.

При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, митническите инспектори откриват в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на автобуса общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин.

Установено е, че цялото количество лекарствени средства е пренасяла една от пътничките в автобуса – румънска гражданка с инициали М.К.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Претърсват дома на футболиста Георги Йомов

Герджиков: Изходът от ситуацията е болница „Лозенец“ да премине към СУ

Дани Тренчева

След забележка за маска: Стрелба с жертви и ранени в Москва

Дани Тренчева

Полицай отказа подкуп

admin

Прогноза за времето

admin

Мъж пострада след стрелба в Самоков

admin

Leave a Comment