21.07.2024
България Разследване

В ГДБОП има две дела, свързани с магистрала „Хемус“

Основни предизвикателства в работата на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) миналата година са противодействието на международния тероризъм, нелегална миграция, киберпрестъпността. Срещу разпространението на наркотици има 44 операции, някои от които международни. Заловени са над един тон наркотици, каза при годишния отчет директорът на службата Калин Стоянов.

От началото на ковид пандемията има рязък сок на компютърните престъпления. Характерен белег е пикът на разпространени материали в педофилски мрежи.

В ГДБОП има две дела, свързани с магистрала „Хемус“, каза Стоянов и изрази надежда тези разследвания да не останат с един обвинен. Важно е до кого са стигали парите, а не дали са изнесени в чувал или в какъв цвят чанта, посочи той.

Някои от най-значимите случаи на Националната полиция миналата година са свързани с магистрала „Хемус“ и десетина язовира. За водните съоръжения полицията е била сезирана от ДНСК. Статистиката сочи, че има спад от 7.87 на сто на престъпленията и ръст на разкриваемостта с пет процента, според отчета на службата.

В ГДНП има още една приключена проверка, свързана с парите за магистралата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес

admin

Черна статистика

admin

Черна статистика

admin

Средно по 50 човека на ден са губили живота си в изминалите 700 дни на пандемия

Дани Тренчева

“Демократична България” предлага мерки за депутинизация на страната

Десислава Атанасова (ГЕРБ): Третият мандат трябва да бъде върнат веднага

admin

Leave a Comment