30.11.2022
България Разследване

В ГДБОП има две дела, свързани с магистрала „Хемус“

Основни предизвикателства в работата на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) миналата година са противодействието на международния тероризъм, нелегална миграция, киберпрестъпността. Срещу разпространението на наркотици има 44 операции, някои от които международни. Заловени са над един тон наркотици, каза при годишния отчет директорът на службата Калин Стоянов.

От началото на ковид пандемията има рязък сок на компютърните престъпления. Характерен белег е пикът на разпространени материали в педофилски мрежи.

В ГДБОП има две дела, свързани с магистрала „Хемус“, каза Стоянов и изрази надежда тези разследвания да не останат с един обвинен. Важно е до кого са стигали парите, а не дали са изнесени в чувал или в какъв цвят чанта, посочи той.

Някои от най-значимите случаи на Националната полиция миналата година са свързани с магистрала „Хемус“ и десетина язовира. За водните съоръжения полицията е била сезирана от ДНСК. Статистиката сочи, че има спад от 7.87 на сто на престъпленията и ръст на разкриваемостта с пет процента, според отчета на службата.

В ГДНП има още една приключена проверка, свързана с парите за магистралата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Евакуираха мол в София

Дани Тренчева

МВР осигурява допълнителни екипи по пътищата в най-натоварените празнични дни

Дани Тренчева

Управленската програма отпадна от дневния ред на парламента

admin

КТ „Подкрепа“ с прогноза за нов скок в цените

admin

По-висок таван на помощите за бизнеса заради високите цени на електроенергията

Дани Тренчева

Номерата в бюлетините за изборите 2 в 1 вече са ясни

Дани Тренчева

Leave a Comment