13.04.2024
България Темида

Убийството в Стамболийски

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо А.Р., на 45 г. Той е предаден на съд за това, че на 04.05.2022 г. в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 41-годишния Р.А., гражданин на Германия –  престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Двамата мъже живеели под наем в гр. София. През 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

На 03.05.2022 г. мъжете се преместили да живеят в гр. Стамболийски, в наследствена къща на А.Р. На следващия ден – 04.05.2022 г.,  ходили на пазар, след което се върнали в дома си.

Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. А.Р. спонтанно решил да умъртви пострадалия, взел нож и изпълнил намерението си. По-късно той подал сигнал в полицията.

Обвиняемият А.Р. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

България е договорила внос на две нови лекарства срещу COVID-19

Дани Тренчева

С блицконтрол започва пленарното заседание на Народното събрание

admin

МОН: Университетите подобряват научната си дейност

Дани Тренчева

Гореща пепел в училищен двор: Ученик е с изгаряния на краката

Дани Тренчева

Полицай отказа подкуп

admin

Откриха труп на мъж в центъра на София

admin

Leave a Comment