09.02.2023
България Политика

Трифонов: Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация

Има контролни органи в държавата, които знаят отговора на въпроса: колко пари има Слави. И така е редно. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов по повод имуществената декларация, която по закон трябва да подаде.

„Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм провокирал контролните органи да извършат проверки, с което да установят нарушил ли съм закона. Не съм!“, заявява Трифонов. По думите му, са направени много проверки и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават изпълнението на закона. При всичките проверки не е открито нищо незаконно и нищо нередно, подчертава Трифонов. „В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията“, отбелязва той.

„Бих могъл да съм нелюбезен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са направили проверка на изброените по-горе лица. Т.е. този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече – нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае – знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона“, посочва лидерът на ИТН.

В публикацията си във Фейсбук Трифонов припомня, че ИТН са върнали 3 755 528 лв. в държавния бюджет от партийната си субсидия, защото на референдума, иницииран от тях, гражданите са поискали партийната субсидия да е 1 лв. вместо сегашните 8 лв.

„Нито една друга партия не е постъпила така. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”, посочва Трифонов.

„Благодарение на разкритията на моя екип как години наред партиите са получавали десетки милиони левове повече за субсидии, отколкото им се полага по закон, над 14 милиона от вашите пари бяха върнати обратно в бюджета. А ако не бяха нашите разкрития от 2019 г., със сигурност партиите щяха да откраднат още десетки милиони левове от парите ви“, пише лидерът на ИТН. „Блюстители на върховенството на закона като партия ДСБ, която е част от “Демократична България”, не изпълни закона да върне надвзетите от нея 47 000 лв. субсидии, че се наложи НАП да им ги вземе насила. С лихви“, заявява той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

МВР: Започна процедура по отнемане на лиценза на „Делта Гард“

Дани Тренчева

СЕМ осъди посегателство срещу репортери по време на протеста в сряда

Дани Тренчева

Дават по 300 лева помощ за отопление на 50 хиляди домакинства

Дани Тренчева

3 411 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

5863 са новите случаи на коронавирус, над 13% положителни проби

Дани Тренчева

КС казва може ли правосъдният министър да иска отстраняване на главния прокурор

Дани Тренчева

Leave a Comment