22.04.2024
България Политика

Срокът за регистрация на кладенци за задоволяване на собствени нужди се удължава

Срокът за регистрация на кладенци за задоволяване на собствени потребности на граждани, разположени в границите на населените места и селищните образувания, да бъде удължен с още три години – до 28 ноември 2025 г. Това решиха депутатите от Комисията по околната среда и водите на извънредно заседание в зала „Запад“ на Народното събрание с приемането на промени на второ четене в Закона за опазване на околната среда и водите.

Удължава се и срокът за регистрация на водовземни съоръжения за подземни води, изградени до 28 януари 2000 г., и на водовземни съоръжения, изградени до 23 декември 2016 г., за които не са издадени разрешения за строеж и които не са вписани в регистър по чл. 118г, ал. 3 от Закона за водите.

Законодателните изменения бяха направени заради това, че се установи, че не всички собственици ще успеят да се регистрират в рамките на сегашния срок – до 28 ноември 2022 г., въпреки информационната кампания от страна на Министерството на околната страна и водите (МОСВ).

Първоначално, съгласно законопроекта с вносители Младен Шишков и група народни представители от ГЕРБ-СДС депутатите определиха срокът да бъде удължен само с една година, но впоследствие, по предложение на Манол Генов от „БСП за България“, решиха, че ще е необходимо повече време за процеса.

Приетите в комисия промени в Закона за опазване на околна среда ще бъдат обсъдени на второ четене тази седмица в пленарната зала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

11 181 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалото денонощие

Дани Тренчева

Иван Иванов: Цената на газа ще се вдигне заради скъп газ, нагнетен в Чирен

admin

Нинова: Бюджет 2022 г. е най-социалният от последните години

Дани Тренчева

Пак жестокост към куче

admin

Критична остава ситуацията в наводнените села в Карловско

admin

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

Дани Тренчева

Leave a Comment