13.04.2024
България Разследване Темида

Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката

Спецпрокуратурата започна проверка за престъпление против Републиката. От държавното обвинение информират, че са постъпили сигнали от граждани, в които се излагат твърдения, че български народен представител с инициали Е. Г. евентуално е извършил престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс.

Прокурор незабавно е разпоредил извършване на проверка по случая.

По-рано днес посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство в България се присъединиха към своите колеги от Европейския съюз, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител. Това се посочва в съвместно изявление на дипломатите, публикувано на страницата на посолството на САЩ у нас.

Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества, отбелязват посланиците.

Председателят на парламента Никола Минчев вчера също излезе с позиция по темата, като заяви, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание.

Related posts

Христо Иванов: Ние среща с БСП ще проведем, но реалните преговори ще преценим дали можем да ги водим

admin

Проф. Илко Гетов: Двете лекарства срещу COVID са под формата на таблетки

Дани Тренчева

Прокуратурата поиска условна присъда за Боян Расате

admin

Министър Стоянов: Цените на основните стоки у нас ще се променят

admin

НИМХ: Протестът ни не е манипулиран и политически ангажиран

Дани Тренчева

Времето през февруари

admin

Leave a Comment