22.07.2024
България Разследване Темида

Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката

Спецпрокуратурата започна проверка за престъпление против Републиката. От държавното обвинение информират, че са постъпили сигнали от граждани, в които се излагат твърдения, че български народен представител с инициали Е. Г. евентуално е извършил престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс.

Прокурор незабавно е разпоредил извършване на проверка по случая.

По-рано днес посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство в България се присъединиха към своите колеги от Европейския съюз, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител. Това се посочва в съвместно изявление на дипломатите, публикувано на страницата на посолството на САЩ у нас.

Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества, отбелязват посланиците.

Председателят на парламента Никола Минчев вчера също излезе с позиция по темата, като заяви, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание.

Related posts

Асен Василев: Средата на януари започва обсъждане на бюджета

Дани Тренчева

Жена с психично заболяване се удави в гребния канал в Пловдив

admin

Премиерът Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис

Дани Тренчева

Ограничения в движението по АМ „Струма“

Дани Тренчева

Евакуираха мол в София

Дани Тренчева

Николай Денков за предстоящото гласуване на вот на недоверие към кабинета „Петков“

admin

Leave a Comment