13.07.2024
Петрич Пулсът на Югозапада

Разбиха престъпна група, занимавала се със злоупотреби с европари в Петрич

При акция на ГДБОП и Европейската прокуратурата е разбита престъпна група, занимавала се със злоупотреби с европари. От МВР потвърдиха, че е в ход подобна операция

Преди две години са придобити данни, че в района на Петрич функционира организирана престъпна група, занимаваща се с неправомерно предоставяне и усвояване на субсидии за отглеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища и мери.

Според постъпилата информация част от лицата, които от години неправомерно получават и управляват парични средства под формата на субсидии, предоставяни на България от фондовете на ЕС, както и печелят проекти по оперативни програми, са на високи позиции. Става дума за лица от Общинска служба „Земеделие“ в Петрич, техни роднини и приближени лица.

Установено е, че всяка година заподозрените прогресивно увеличават декларираните площи и животни, респективно и се увеличават и сумите, които получават под формата на субсидии. Установено е, че само две лица, участници в престъпната група, са получили за последните пет години субсидии над 600 000 лв.

В хода на акцията са иззети мобилни телефони, заявления за кандидатстване по оперативни програми за подпомагане на Европейския съюз, договори за наем и покупко-продажба на частни и общински имоти (земеделски площи) и други документи, имащи отношение по горепосоченото досъдебно производство, идентификатори за животни (ушни марки).

Със заповед за задържане за срок до 24 часа са осем човека.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

18 годинишн е загинал тази нощ при катастрофа

admin

Съюзът на инвалидите в България удостои кмета на община Симитли Апостол Апостолов с почетен диплом „Първа степен“ за личен принос в социалната интеграция

Дани Тренчева

Екип от доброволци показва в центъра на Симитли как се гласува на машини

Дани Тренчева

16 отбора ще вземат участие в тазгодишното издание на коледния футболен турнир в памет на Иван Янчев

Дани Тренчева

Разлог отбеляза 185 години от рождението на Васил Левски

admin

Наркопласьор от Петрич се е признал за виновен за незаконно държане на марихуана с цел разпространение

Leave a Comment