26.04.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

Запустяла сграда в Сандански става Детски санаториум

Здравният министър Асен Меджидиев ревизира Югозападна болница.

Той и заместникът му Томов провериха работата на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Сандански и подобряването на тяхната ефективност. Обсъдиха възможност за модернизиране на отделенията в здравното завенение в града.

Търси се вариант за въвеждането в експлоатация на нефункциониращата от години сграда, предвидена за Детски санаториум. Находяща се в един от най-красивите райони, в близост до Манастирчето, сградата е занемарена и пустееща вече повече от 20 години.

Меджидиев, Томов и кметът на Сандански Атанас Стоянов посетиха руиащата се постройка и поставиха на дневен ред създаването на Детски здравен център.
Общата воля на община Сандански и здравното министерство, е този недовършен проект да бъде реализиран и Сандански да се утвърди като балнеолечебен център.

Санданчани с носталгия си спомнят за бившия санаториум, специализиран за рехабилитация на заболявания на горните дихателни пътища за възрастни, всекидневно постъпвали пациенти за профилактика. Сред тях имало и много деца. От години стои затворен и ограбван.

Related posts

С нарушено водоподаване ще бъдат част от улиците в Симитли

Дани Тренчева

Отборите „Малина“ и „Ел Класико“ ще се борят за първото място в коледния футболен турнир на община Симитли в памет на Иван Янчев

Дани Тренчева

Петър Паунов: Кюстендил e рекордьор в страната по заявления за саниране

admin

Наядкари пожелаха здраве на жителите на село Сушица и община Симитли

Дани Тренчева

Операция „Антидрога“ в Петрич и Сандански, има задържани

admin

Започна поетапно премахване на незаконни постройки в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment