21.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Поредно отровено куче в центъра на Благоевград

Поредно отровено бездомно куче в Благоевград.
Труп на куче със зелена ушна марка е открит тази сутрин в градинката при пощата на областния център. От снимките разпространени в социалните мрежи е видно, че четириногото е починало от отравяне. На място е извикан и екип на полицията. „Ей, един ден няма спокойствие…пълен разпад, всякакъв…морален, държавен, на всички нива от Парламент до Общини, до най – ниски общински структури…деградация…отчайващо,…
нямам думи.
Защооо, защо ги тровите???
Общината…европейския флаг сте сложили.
Такава жестокост няма.
Не искам отговор“, написа Еми Канайкова, видна бизнес дама и общественичка.
Presata.bg не може и няма да търси отговор на риторичния въпрос, които задава дамата, но ще следи за това как институциите отговорни за проблема ще се справят с него. Очевидно е, че до момента нито от страна на правораздавателните и правоохранителни органи, нито от страна на Община Благоевград има предприети активни действия по установяване на извършителите. Подценяването на проблема, както и последиците, които той би могъл да предизвика будят недоумение и оставят в благоевградчани чувството на отчаяние и гняв, които вече „излизат“ от социалните мрежи.
Припомняме, че от месеци натровени бездомни кучета са намирани във всички части на града. Неотдавна зелените площи пред съдебната палата осъмнаха с трупове на кучета и гълъби, а в социалните мрежи ежедневно се алармира за разхвърляна отрова навсякъде в града.
Сигналите за нападения от бездомни кучета на горещия телефон в община Благоевград растат мълниеносно, но остават само като статистика в информационната система.
Днес в информационната система влиза и още един номер, номер 195, още една бройка отровено животно, но това е благодарение на ангажираността на благоевградчани.  Колко са животните, които още не са намерени и колко са тези, които никога няма да бъдат намерени, остава да гадаем.
Оставаме с надеждата за адекватност и бързина в решаването на проблема, а дотогава апелираме родителите да бъдат изключително бдителни за това, къде играят децата им,  стопаните на домашни животни да бъдат внимателни, къде разхождат домашните си любимци, а за безомничетата ни остава само да се молим.

снимки: Еми Канайкова

Related posts

Двама задържани за купуване на гласове в Петрич

admin

Десет дни преди Коледа! Община Симитли започва обратното броене до едни от най – любимите празници със запалване на коледните светлини

Дани Тренчева

Областен информационен център – Благоевград с открита приемна в Симитли

Дани Тренчева

Блъснаха жена на пешеходна пътека

Дани Тренчева

Кметът Иванка Чакалска чете приказки на децата от детската градина в село Крупник по повод „Седмица на четенето“

Дани Тренчева

Цената за лифт на Банско – с 200 лв. нагоре

admin

Leave a Comment