01.12.2022
Без категория България

Пожар гори край Дупница

Над 250 дка сухи треви и храсти е обхванал пожар в района на Балановски рид край Дупница, съобщи директорът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кюстендил Светослав Георгиев. Гасенето на пожара е затруднено заради силния вятър, който разгаря огнището. Районът е задимен, пушек има и в участък от автомагистрала „Струма“, но засега не се налага спиране на движението, каза Георгиев.

На мястото на пожара са три екипа на противопожарната служба, в гасенето са се включили екип на Държавното горско стопанство в Дупница, доброволци от Дупница и Бобошево.

Пожарът е локализиран от едната страна и няма опасност да засегне къщи и стопански насаждения, казаха още от пожарната. Гасенето продължава и в момента.

Друг пожар, развил се на площ от 60 дка в района на закритото сметище при с. Радловци край Кюстендил, е бил потушен днес. Огънят е бил пресечен и не е стигнал до близката гора. И в този район са горели сухи треви и храсти. На място е останал екип на противопожарната служба, продължава и запръстяването на района, като с техника се е включила и Общината в Кюстендил.  Според жители на Кюстендил през последните два месеца районът на сметището гори почти постоянно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Сметките на автобуса-ковчег не излизат, един от оцелелите е в неизвестност

Дани Тренчева

Отпускат над 6 млн. лв. за допълнителни възнаграждения за директори

Дани Тренчева

Кибератака срещу сайта на КЕВР

БОЕЦ сезира Кьовеши за липсващия Пеевски в делото „КТБ“

Стотици протестират пред НС срещу противоепидемичните мерки

Дани Тренчева

НСИ: Годишната инфлация за октомври 2021 г. спрямо октомври 2020 г. е 6%

Дани Тренчева

Leave a Comment