20.07.2024
Без категория България

Първи сняг падна в София

Първи сняг падна тази нощ в София,  започна обработка на улиците срещу заледяване в столичните райони „Панчарево“, „Витоша“ и „Овча купел“, както и по Южната дъга на Околовръстния път, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване на стръмни участъци от улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт.

На природен парк „Витоша“ се изпълнява опесъчаване и почистване на пътищата Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, информират от общината.

В готовност са 166 снегопочистващи машини, разположени на 55 местостоянки на територията на Столичната община. Екипи на Столичния инспекторат и „Аварийна помощ и превенция“ следят обстановката на терен.

От Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупредиха още вчера, че шофьорите трябва да подготвят автомобилите си за зимни условия. По пътя Монтана – София в района на прохода „Петрохан“ слаб снеговалеж и мъгла затрудни движението в неделя следобед.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, допълниха от АПИ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Днес излизат резултатите от аутопсията на Ангел Христов

admin

Бизнесът иска спешно подпомагане в писмо до новата власт

Дани Тренчева

Комисия реши: В парламента със зелен сертификат, депутатите да си плащат тестовете

Дани Тренчева

Стартира кампания срещу насилието над жени и деца

Дани Тренчева

Десислава Атанасова: 47-ото Народно събрание няма да има дълъг живот

Дани Тренчева

Прогнозата на БНБ е, че годишната инфлация ще продължи да се ускорява през 2022 г.

admin

Leave a Comment