25.07.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Остават броени часове до второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ в Община Симитли

За втора поредна година в град Симитли ще се проведе фестивал на мъжките певчески групи „С хляб, вино и песен“. Още с първото си издание, музикалното събитие предизвика огромен интерес и даде силна заявка да се превърне в традиционно мероприятие за Община Симитли.

Към момента желанието си да участват са заявили над 25 групи от цялата страна.

Второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ ще се проведе на 6-ти септември от 15.00 часа. Мястото на провеждане е площад „Септември“ в град Симитли, като специални гости ще бъдат Малин Домозетски и Снежина Андреева. Двамата ще повдигнат градуса на настроението и ще приканят всички да се хванат на голямо хоро, каквото може да видим само в Симитли.

Фестивалът няма конкурсен характер, но всяка една от групите ще бъде наградена след представянето на участниците, които пред публика ще изпълнят по две песни.

Безспорно първото издание на „С хляб, вино и песен“ предизвика голям интерес, както от страна на участниците, така и от страна на публиката. През септември 2021 година на голямата сцена на площад „Септември“ се качиха 20 гостуващи мъжки певчески групи. Участие взеха групи от различни краища на България. На фестивалната сцена си дадоха среща самодейци от с. Жабокрът, с. Микрево, с. Струма, гр. Добринище, с. Драгиново, с. Мезек, с. Марикостиново, с. Годлево, с. Варвара, гр. Банско, с. Лебница, с. Дорково, общ. Струмяни, гр. Разлог, с. Склаве, гр. Нови Искър, с. Катунци и гр. Сандански.

Три часа музикални изпълнения, представени с много настроение, усмивки и радост не спираха да се редуват на голямата сцена в града. И докато публиката се наслаждаваше на изпълненията и играеше хора пред сцената, на площада бяха изложени вкусни гозби от местни жители и производители, които всеки един присъстващ имаше възможността да разгледа и опита.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Богата програма за Баба Марта е подготвила Община Симитли

Дани Тренчева

Пътищата в община Сандански са проходими при зимни условия

Дани Тренчева

В Симитли бе проведено обществено обсъждане на „Проекта на ПИРО“

Откраднаха голяма сума пари и златни накити от частен дом в Банско

Дани Тренчева

В 117 училища в Благоевградска област се учи присъствено

Дани Тренчева

„Майстори“ на покрив измамиха пенсионерка в Благоевградско

Дани Тренчева

Leave a Comment