30.11.2022
112 Петрич Пулсът на Югозапада Сандански

Операция „Антидрога“ в Петрич и Сандански, има задържани

В хода на проведена полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е констатирано следното:

На 27.05.2022 г. в гр. Сандански е  проверена къща, обитавана от 75-годишен мъж от града. В една от стаите са открити електронна везна и найлонова торба, съдържаща около 87 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Обитателят на дома е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е уведомена компетентната прокуратура.

Около 23:20 часа на 28.05.2022 г. в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на петима младежи на възраст между 18 и 20 години от града, които са били на беседка между жилищни блокове. На масата на беседката е открита около 1,41 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис, за която е установено, че е на 19-годишен младеж от групата, като у същия е  намерен и плик с около 0,32 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. У 20-годишно момиче от компанията, от органите на реда е открита около 1,70 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, а 20-годишен  е  изхвърлил раница с около 0,78 грама канабис и електронна везна в опит да избяга и осуети полицейска проверка. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Дани Тренчева

Американският университет отново на върха в рейтинга на българските висши училища: с 2 първи и 3 втори места

Дани Тренчева

Кметът на Белица участва в първата присъствена сесия на националната делегация на Европейския Комитет на регионите

Дани Тренчева

Въоръжен грабеж в офис за разплащания в София

Дани Тренчева

Над 130 деца от Благоевград ще се включат в иновативен урок по безопасност на движението по пътищата

Дани Тренчева

Стотици се включиха в „Поход на свободата“ до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Leave a Comment