21.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Общински гардове, работещи и като охранители в заведение, биха свой колега в Благоевград

Екшън с побой над клиенти и арест на охранители в нощно заведение в Благоевград. Служител на Главна дирекция „Охрана“ към правосъдното министерство е със счупен нос, пострадали са двама негови близки. Задържаните охранители се оказват служители на общинския „Инспекторат“ в Благоевград, които в свободното си време работят и в пиано бара. Версиите за случката на двете страни се разминават.

Инцидентът става в събота вечер – 5 март.

„Въпросната вечер бях вкъщи и празнувах Тодоровден. Стана късно и решихме да продължим купона навън. Отидохме във въпросния пиано бар. Седнахме, поръчахме си, веселихме се, всичко си беше нормално. Въпросният инцидент се случи на тръгване. Започнаха да ни бият, не знам каква е предисторията“, разказва Тодор Гръчки, служител на ГДО и потърпевш.

В нощта на боя заедно с Тодор е и неговият кум Димитър Стойчев. Според местни медии Стойчев е провокирал скандала с изказване, че иска шопска салата

„При влизане във въпросния бар дамата отпред каза, че има вход. Платих входа и седнахме на масата. Пускаха само сръбска музика и чалга, не отиваше на самото заведение и по едно време с ирония казах, че искам една шопска салата, за да отива на музиката. До нас имаше и компания, която може да потвърди всичко, което е станало“, твърди Димитър Стойчев.

По думите на двамата мъже те са пребити от охраната на пиано бара. Оттам обаче отричат и казват, че боят е станал отвън с участие на други клиенти.

„Бяха много агресивни. Имаха проблеми с персонала, с други клиенти, постоянно провокираха. Направихме няколко пъти забележка, те не възприемаха и се наложи да ги изведем навън. От нашата страна – никакъв физически контакт. След извеждането излиза голяма част от заведение, може би са имали някаква ситуация с тях“, каза Любомир Илиев, охранител и служител на общинския „Инспекторат“.

По думите на собственика на охранителната фирма още при идването Тодор Гръчки и Димитър Стойчев са казали, че няма да плащат вход и са се представили за служители на полицията.

„Опитали са се да не платят входа. Въпреки това колегите са ги допуснали. Още при поръчването е имало напрежение. Служителите ми са действали изключително професионално, запазили са самообладание“, твърди Красимир Алексиев, собственик на фирмата.

Според шефа на охранителната фирма камерите в пиано бар са запечатали само извеждането на двамата мъже. По случая тече разследване. Кметът на Благоевград каза, че засега ще запази мълчание, но в случай, че се докаже вина на служителите му, те ще бъдат отстранени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Любомир Янев, уловил Богоявленския кръст в Симитли, дари средства за изграждането на чешма и навес в махала „Косячка” на квартал „Ораново”

Дани Тренчева

51 годишен мъж е открит мъртъв в дома му в Благоевград

admin

Мартин Томов: Обезлюдяването на селата превръща големи демографски местности в пустини

admin

Заради глад и нищета: Социалните отнеха три деца от майка им

Община Симитли спечели два проекта свързани с повишаване на енергийната ефективност на сгради в образователната среда

admin

Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли отбелязва своя празник

Дани Тренчева

Leave a Comment