17.06.2024
112 Пулсът на Югозапада

Kриминалисти от ОДМВР – Кюстендил иззеха голямо количество канабис и боеприпаси от имота на 56-годишен местен жител

Поредната специализирана операция бе ръководена от началника на сектор „Криминална полиция“ в ОДМВР Асен Ушатов, иззети са канабис и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси

Днес криминалисти от ОДМВР и служители на РУ Дупница проведоха специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, на територията на с. Крайници.

При осъществените процесуално-следствени действия в имота на 56-годишен местен жител, известен с прякора Туята, е открита оранжерия с 96 саксии отгледан разсад канабис, в двора му са открити 95 растения канабис, надхвърлящи височина от 3 метра, над 20  кг е иззетият канабис. Канабисът е бил опакован, сортиран – съцветия и суха листна маса, във фаза на сушене също.

В имота са открити и иззети приспособления за отглеждане, сортиране и благоприятстване на отглеждането/ лампи, вентилатори, центрофуга/. В жилищната сграда са открити и иззети незаконно притежавано оръжие и боеприпаси – пушка и боен пистолет, 59 патрона различен калибър. Собственикът на имота е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, работата продължава под прякото наблюдение на прокурор.

Related posts

 „Септември“ (Симитли) ще играе контрола срещу Беласица (Струмица)

Дани Тренчева

Кукерският фестивал в Благоевград с ново място за провеждане, сурвакарските групи ще дефилират по главната пешеходна улица в областния център

Дани Тренчева

Разбиха престъпна група, занимавала се със злоупотреби с европари в Петрич

admin

Над половин тон гориво без документи за произход иззе полицията в Свиленград

admin

Протест на близки, приятели и роднини на убития Димитър Малинов от Цалапица

admin

Община Благоевград обявява еднодневен траур за загиналите хора на АМ „Струма“ и жертвите в старческия дом в с. Рояк

Дани Тренчева

Leave a Comment