28.11.2022
България Политика

Христо Иванов: По-важна е политическата формула на кабинета, а не името на следващия премиер

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, отколкото въпроса за името на следващия премиер. Това заяви пред журналисти в народното събрание председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Тук въпросът не е за фигурата за възможния министър-председател, а като цяло да се намери формулата – дали става въпрос за ново правителство, което да си постави за цел да довърши четиригодишния мандат или да бъде с по-ограничен хоризонт и по-ограничен дневен ред, за да реши най-спешните проблеми в рамките на следващата година. Бихме обсъждали и такъв вариант, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкова политически лидери“, коментира Иванов.

Според него подкрепа за излъчване на правителство с първия проучвателен мандат, който утре държавният глава Румен Радев предстои да връчи на „Продължаваме Промяната“, може да бъде събрана в рамките на този парламент.

„Топката е в полето на мандатоносителите от „Продължаваме Промяната“, те трябва да кажат каква визия имат“, отбеляза Христо Иванов. Според него могат да се търсят различни формули, като най-добрият вариант за страната е да бъде излъчено редовно правителство още с първия мандат.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

2018 са новозаразените с COVID-19 у нас

Дани Тренчева

34-годишен юрист е новият председател на парламента

Дани Тренчева

Отбелязваме Деня на българската община

Дани Тренчева

Църквата празнува връщането на мощите на св. Иван Рилски Чудотворец в манастира му

admin

Обвинена за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева остава в ареста

admin

6 766 са новите случаи на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Leave a Comment