18.04.2024
112 България

Спецоперация на МВР

До края на седмицата в цялата страна предстои специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, каза на брифинг пред Академията на МВР главен инспектор Лъчезар Близнаков, предаде БТА.

По време на операцията на много места в цялата страна ще се извършва контрол на скоростните режими чрез техническите устройства, с които разполагаме, каза инспекторът и допълни, че най-важното, което трябва да се отбележи, е, че местата за контрол не са случайни, а са спрямо данните за възникнали пътнотранспортни произшествия (ПТП), или по-скоро тези, които са настъпили, вследствие на превишена или несъобразена скорост, обясни Близнаков.

По думите му, като част от специализираната полицейска операция, в петък ще се проведе така нареченият „24-часов маратон“, в който служители на реда ще следят и през деня, и през нощта за спазването на ограниченията. 

По отношение на  проверките на скоростните режими, извършени по време на празничните дни, Близнаков каза, че са установени 37 000 нарушения, като даде пример за водач, който е засечен да кара с 225 км/ч по Софийското околовръстно шосе, около 18 часа в най-натоварения ден от великденските празници. Друг подобен случай е от АМ „Струма“, където водач е установен да шофира с 203 км/ч, каза Близнаков и допълни, че това са част от примерите, заради които няма да спрат да полагат усилия и засилено да контролират скоростните режими.

Инспекторът обяви и част от резултатите от полицейските операции, извършени по време на великденските празници, като заяви, че са отчетени много нарушения. Проверени са над 46 000 превозни средства и над 4000 лица, като са установени и изготвени над 13 000 документа. В рамките на петте дни, за периода 13-17 април, са установени и 223 случая на водачи, които са употребили алкохол или наркотични вещества и са си позволили да управляват превозни средства.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прогноза за времето

admin

Колко дни ще почиваме през 2022 г.?

Дани Тренчева

„Пирогов“ с най-голям брой ваксинации за година

Дани Тренчева

Цените на хранителните продукти се повишават: Сиренето гони 20 лв., маслото 30 за килограм

admin

БАБХ започва засилени проверки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници

Дани Тренчева

Икономистът Стоян Панев: Темпът на растеж на инфлацията най-вероятно ще с укроти

admin

Leave a Comment