21.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевград е домакин на първото по рода си изложение за животни от български ферми

 

Благоевград е домакин на първото по рода си изложение за животни от български ферми. Изложението ще се проведе в с. Зелен Дол, „Мото полигон – Благоевград“ на 10 юни от 10:00 часа.

Сред участниците на изложението ще бъдат редица местни животновъди, представящи селекционни животни – кучета, коне, овце, кози, крави, говеда и др.

На 10 юни от 10.00 ч. посетителите ще могат да наблюдават демонстрационната програма, която ще включва дефиле и представяне на животните, както и демонстрации на стригане на овце и теглене на трупи с коне, в които зрителите могат да се включат, за да се докоснат до ежедневието на местните животновъди.

Освен това организаторите са подготвили и редица други забавления за своите гости.  Най-малките посетители ще могат да видят от близо любимите си понита, както и да се снимат с тях.

За любителите на българския фолклор ще бъдат представени стари автентични носии, кукерски костюми, звънци и чанове.

За да задоволят всички сетива на гостите си организаторите са приготвили и курбан, който ще бъде приготвен и раздаден на място.

Основната цел на организаторите е благоевградчани и всички гости на събитието да се докоснат до ежедневието на българските животновъди, като едновременно с това им даде истински уроци по родолюбие и трудолюбие.

Related posts

Адв. Иван Димитров отново повежда листата на „Демократична България “ в област Благоевград

admin

Нанесоха побой на 23-годишен мъж и го ограбиха в Микрево

Дани Тренчева

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Боби „Хапчето“ падна с 50 гр. кокаин на входа на Благоевград

admin

Община Симитли разкрива временен преброителен пункт

Дани Тренчева

Второкласниците от Крупник с мило тържество за края на годината

Leave a Comment